Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad kent een lange historie, al ver in het verleden werd hier namelijk het grootste deel van Europa bestuurd door de Habsburgers. Veel van de rijkdommen en prachtige monumenten in de stad dankt Wenen dan ook aan deze familie van heersers. Beroemde bezienswaardigheden zoals Schloss Schönbrunn, de Hofburg en de Stephansdom kunnen ieder jaar rekenen op miljoenen bezoekers. Logisch, Wenen is de ideale stad voor een stedentrip.

Hoe kom je in Wenen

Wenen is vanuit Nederland en België het snelst met het vliegtuig. Vanuit Amsterdam(Schiphol), Rotterdam en Brussel vertrekken dagelijks meerdere vluchten.  Met de auto is Wenen vanaf Utrecht ongeveer 1100 kilometer rijden, voornamelijk over de Duitse snelwegen waar je vaak lekker kunt doorrijden. De afstand is vaak te lang om in één dag te doen. Een overnachting onderweg is dus zeker aan te bevelen.

Overnachten in Wenen

Je kunt in Wenen in iedere prijsklasse wel een overnachting vinden, het aanbod van hotels is erg groot. Toch kan het voorkomen dat je misgrijpt, vooral tijdens evenementen kan het erg druk zijn in Wenen. Kamperen kan op diverse plekken rondom de stad. De campings zijn goed verzorgd.  Reis je op een budget dan zijn de hostels een goed alternatief.

Handige Links: