Wenen populaire stedentrip bestemming

Wenen staat de komende dagen meer dan ooit in de belangstelling, Dankzij het eurovisie songfestival gaat er momenteel namelijk geen dag voorbij zonder dat deze prachtige Oostenrijkse stad media aandacht krijgt. Zo mochten we afgelopen dinsdag en donderdag al genieten van de (niet altijd mooie) muziek en tussendoor werden de echte Oostenrijk fans getrakteerd op prachtige beelden uit het land. 100% pure Oostenrijk reclame. Oostenrijk kent naast het Eurovisie songfestival namelijk een ander jaarlijks terugkerend muziek evenement namelijk het Nieuwjaarsconcert.

Kaarten voor het songfestival zijn al lang uitverkocht en veel hotels hebben geen kamer meer vrij en de hotels die nog wel ergens een lege kamer hebben ontdekt maken dankbaar misbruik van de situatie door de prijzen iets te verhogen. Toch valt de drukte in de stad erg mee. Rondom het Rathausplatz in Wenen is een compleet dorp van tenten uit de grond gestampt om een groot deel van de muziekfans op te vangen en te vermaken met live optredens van onder andere Conchita Wurst en van de Makemakes, de Oostenrijkse inzending voor het songfestival 2015 waarvan ik zelf denk dat ze wederom hoog kunnen scoren in de rankings. Gelukkig is er nog meer dan alleen maar muziek, de vele bezienswaardigheden in Wenen zijn absoluut een bezoek waard.

Wenen is muziek

Ja, die stelling is passend voor de stad, niet alleen is er een passie voor klassieke muziek dankzij de wereld beroemde Wiener Philharmoniker maar ook dankzij de beroemde componisten Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Liszt en Gustav Mahler. Er gaat in Wenen geen weekend voorbij zonder een muziek festival of een evenement waar de nadruk op muziek ligt. Direct na het Eurovisie songfestival staat de stad in het teken van de regenboogparade, een vergelijkbaar evenement als de Gaypride in Amsterdam alleen gaat het er in Wenen niet om hoe bloot je bent maar gewoon om met zijn alleen een gezellig tolerant feestje te bouwen.

© foto: Miroslav Petrasko

Plaats een reactie