De Nachttrein naar Wenen rijdt

Goed nieuws voor iedereen die liever niet met het vliegtuig op vakantie gaat en de stad Wenen wil bezoeken. De nachttrein naar Wenen rijdt namelijk weer. Sinds vorige week is er weer een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Wenen met de trein.  de zogenaamde Nightjet is een product van de Oostenrijkse bundesbahnen  en biedt naast zitplekken ook luxe slaapcoupés met eigen sanitair.

De nachttrein naar Wenen vertrekt iedere avond rond de klok van 19:30  van Amsterdam Centraal en stopt in Nederland nog in Utrecht en Arnhem.  de aankomst in Wenen is de volgende ochtend om 9:19.  Met 13 uur reistijd is het natuurlijk geen concurrent op snelheid, wel op comfort want dat is in de nachttrein naar Wenen zeker aanwezig.

Bij het boeken van een ticket voor de nachttrein naar Wenen kun je kiezen in drie klasses, de normale zitplek waarbij je zittend moet slapen of je zelf de hele rit vermaken met een goed boek of Netflix, een gedeelde slaapcoupé met 4 of 6 andere passagiers of een privé coupé die je met je vrienden of familie kunt gebruiken tot maximaal 3 personen. Deze laatste optie beschikt zelfs over een eigen toilet en zelfs een kleine douche. Meer informatie over de treinreis met de nightjet naar wenen lees je natuurlijk op Alles over Wenen.

De nachttrein rijdt natuurlijk ook vanuit Wenen naar Amsterdam, vertrek vanaf het hauptbahnhof in Wenen is om 20:13 en de aankomst in Amsterdam is om 10:00 uur.

De service aanbood van de Nightjet naar Wenen omvat naast catering  ook voorzieningen om je mobiel of laptop op te laden, en je mag gratis één koffer meenemen. In de privé afdeling is een  a la carte ontbijt inbegrepen met een goede kop koffie of thee.  Het voordeel van de nachttrein naar Wenen is dat je uitgerust aankomt en eigenlijk de nacht gebruikt om te reizen. Een ander voordeel is dat reizen met de trein beduidend beter is voor het klimaat dan met het vliegtuig.

 

foto: © ÖBB/Harald Eisenberger

Plaats een reactie