Geen kerstmarkten in Wenen

Vandaag heeft de regering in Oostenrijk bekend gemaakt dat er in 2020 geen ruimte is voor kerstmarkten.  Eerder was al besloten dat op kerstmarkten geen eten en drinken aangeboden mocht worden. Omdat de besmetting cijfers in Oostenrijk helaas geen dalende lijn laten zien en het aantal patiënten op de intensive care in de ziekenhuizen nog steeds te hoog is heeft de overheid in Oostenrijk besloten om dit jaar een streep te trekken door alle kerstmarkten en samenkomsten.

Kerstmarkten in Wenen

Nu de belangrijkste kerstmarkten in Wenen niet door gaat is er door de organisatie van de grootste kerstmarkt bij het beroemde Rathaus van Wenen een online kerstmarkt geopend. Alle standhouders hebben daar een virtuele kraam gekregen en kunnen hun handelswaar nu online aanbieden. Één  van de aanbieders van Gluhwein en warme Punsch speelt hier handig op in en brengt gedurende de adventstijd de drank zelfs warm aan huis in een thermosfles.

Kerstmarkten in Duitsland gaan ook niet door

We schreven vorige maand al dat de kerstmarkten in Düsseldorf niet door gaan, ook de stad Keulen heeft ondertussen besloten om dit jaar over te slaan.  Bij het grootste winkelcentrum van Europa in Oberhausen (CentrO) is dit jaar wel een kerstmarkt ingericht. Hoe zich dit verder ontwikkeld en hoe de autoriteiten hier verder op reageren is nog niet bekend.

Plaats een reactie