Leuke feitjes over de bezienswaardigheden in Europa

Altijd leuk om van die feiten te weten die niemand anders weet, recentelijk kwam ik langs een overzicht met 10 leuke feitjes over de mooiste bezienswaardigheden in Europa die ik graag met jullie wil delen.

De toegangskaartjes voor de Eifel toren

De Eifel toren is al sinds jaar en dag de publiekstrekker voor Parijs, om alles spik en span te houden wordt het staal iedere zeven jaar opnieuw geschilderd en daarvoor heeft men 60 ton verf nodig. Dat zijn dus heel wat emmertjes verf. Als je alle toegangskaarten voor de Eifel toren die men in één jaar uitgeeft op de weegschaal legt, heb je in totaal ruim twee ton aan papier. Dankzij het elektronische ticket neemt dit trouwens wel in snel tempo af.

London Eye reuzenrad mist één gondel.

De Engelsen hebben toch iets met bijgeloof, er is namelijk een gondel met het nummer 33 aanwezig op het reuzenrad, terwijl er toch maar echt 32 hangen. Dat komt omdat nummer 13 ontbreekt. 13 is namelijk voor vele van ons een ongeluksgetal en men was bang dat passagiers die gondel bewust zouden mijden.

De glimmende vloeren van het Louvre

Het Louvre in wederom Parijs is met meer dan acht miljoen bezoekers per jaar het best bezochte museum ter wereld. Geen wonder dat het schoonmaakpersoneel zich daar niet hoeft te vervelen, om de houten vloeren in top conditie te houden gebruiken de schoonmakers ruim 2.500 kilo boenwas om de vloeren te laten glanzen.

 Schoenmaatje 63 op het raadhuis van Wenen?

Hoog boven het Wiener Rathaus (Gemeentehuis van Wenen) staat de Ijzeren Rathausmann, maar hij is helemaal niet van ijzer maar bestaat voor het grootste deel uit koper, ook een leuk feitje is dat meneer op grote voet leeft, zijn schoenmaat is namelijk 63.

 Gevangen in Vaticaanstad

Het dwergstaatje heeft een gevangenis, er zijn zelfs echte cellen, echter hebben ze er maar twee. Dat wil niet zeggen dat je gewoon je gang kunt gaan in Vaticaanstad, er is een verdrag met Italië indien het voorkomt dat er meer cellen nodig zijn. U bent gewaarschuwd.

 Central Park in New York

Wist je dat het Central Park in oppervlakte groter is dan de ministaat Monaco? Sterker nog, het park is ruim 1,5 x groter dan Monaco. Monaco is trouwens niet het kleinste land ter wereld, dat is het eerder genoemde Vaticaan.

Brandenburger tor

Wat hebben New York en Berlijn met elkaar gemeen? Ze weten hoe ze een feestje moeten bouwen tijdens nieuwjaar. Maar wie heeft het grootste feestje? Deze wedstrijd wordt gewonnen door Berlijn, jaarlijks vieren meer dan een miljoen bezoekers gezamenlijk de “Silvesternacht” in Berlijn.

foto credits © EdiNugraha

Plaats een reactie