5 vragen over Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en binnenkort het middelpunt van de belangstelling als het Eurovisie songfestival vanuit de stad van de lekkere taarten en Sisi wordt uitgezonden. Wij stelden 5 vragen over Wenen aan een inwoner van deze prachtige stad die een stedentrip meer dan waard is.

1.Hoe kom je het snelst in Wenen vanaf Nederland?

Wenen  ligt op ongeveer 1.100 km van Nederland, met de auto betekend dit dus ruim 10 a 12 uur rijden, erg snel is dat dus niet. De trein is ook een optie, maar ook hier weer is de reistijd minimaal 12 uur, vanaf Hannover – Duitsland is er een rechtstreekse verbinding met de ICE hogesnelheidstrein naar Wenen.

De snelste optie is het vliegtuig, Vanaf Amsterdam vliegt KLM en Austrian Airlines (AUA) meerdere keren per dag naar Wenen. De vliegtijd bedraagt ongeveer 1,5 uur. Vanaf de luchthaven van Wenen is de stad met de CAT (Airport trein) binnen 20 minuten bereikbaar.

2.Hoe reis je het makkelijkst door Wenen?

Wenen beschikt over een uitstekend netwerk van bus, metro en tram verbindingen, met een speciale Vienna pass reis je 48 of 72 uur door Wenen en mag je gebruik maken van alle verbindingen die de  Wienerlinien je bieden.  Leuk extraatje is dat je ook veel korting krijgt op de toegang tot veel van de Bezienswaardigheden van Wenen en gratis toegang tot het beroemde Schloss Schonbrunn.

3.Waar eet je de lekkerste taartjes?

Wenen is beroemd vanwege haar Conditoreien. Deze bakkers met als specialisme gebak en taarten vindt je overal. De Sacher torte is één van de bekendste taarten, en deze eet je traditioneel gezien in hotel Sacher, dit nobel hotel waar alleen de creme-de-la-creme van de high society overnacht noemt zich de specialist. toch werd de originele Sacher torte uitgevonden bij Demel, deze conditorei vindt je aan de Kohlmarkt, en heeft naast de Sacher torte nog veel meer lekkere taarten en zoetigheden.

4.Lekker shoppen in Wenen kan dat?

Absoluut, Wenen is een echte winkelstad, de grote en bekende warenhuizen vindt je aan de Mariahilferstraße vlak bij het weststation. De locals noemen deze straat ook wel Mahü. Maar duik ook eens een zijstraatje in. je vindt er vaak onverwacht leuke boetieks en leuke winkeltjes met een aanbod anders dan je gewend bent.

5.Waar kun je lekker eten in Wenen?

Wiener Schnitzels kun je overal eten maar zoek eens een traditionele Heuriger op, dit is een typische Oostenrijkse wijnboerderij die je alleen in de omgeving van Wenen tegenkomt. De boer mag in zijn eetruimte alleen producten van locale afkomst serveren samen met zijn eigen voornamelijk jonge wijnen.

Plaats een reactie