Top 5 strandbestemmingen waar we wél naartoe kunnen

Sinds vandaag is het negatief reisadvies voor een aantal Europese landen opgeheven, waaronder Frankrijk, Slovenië en Albanië. Deze landen hebben nu ‘code geel’. Je mag dan wel op vakantie gaan naar zo’n bestemming en voor de terugreis is geen negatieve coronatest of quarantaine nodig. Spanje blijft voorlopig nog even op ‘code oranje’ staan, op de eilanden na. De vraag is welke strandbestemmingen code geel (of groen) hebben, Nederlanders zonder al teveel beperkingen toelaten en goed zomerweer hebben in de maand juli. Wij hebben het voor je uitgezocht.

Dit zijn de 5 beste strandbestemmingen voor juli:

[1] Griekenland

Zeker nu Kreta vanaf vandaag ook code geel heeft, is Griekenland op dit moment de nummer één strandbestemming van Europa. De maand juli zorgt op de Griekse eilanden voor vrijwel gegarandeerd warm, droog en overwegend zonnig weer. Denk aan temperaturen van gemiddeld 27 tot 33 graden overdag en zwoele avonden die je prima op een terras door kunt brengen.

Je mag Griekenland binnen als je negatief getest bent op corona of als je aantoonbaar volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19. De laatste prik moet minstens 14 dagen voor aankomst in Griekenland gezet zijn.

TIP: Een vakantie naar Griekenland boeken?
Bekijk Griekenland vakanties op TUI.nl

[2] Canarische Eilanden

Op eilanden zoals Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria is het vrijwel heel het jaar lekker weer. In juli is het prima vertoeven op de stranden van de Canarische Eilanden. Het goede nieuws is dat de Canarische Eilanden wel ‘code geel’ hebben en dat je als Nederlander gewoon naar deze heerlijke strandbestemming op op vakantie mag gaan.

Dit zijn de inreisregels voor de Canarische Eilanden: een negatieve COVID-test (sneltest niet toegestaan), een aantoonbare volledige vaccinatie (Nederlandse registratiekaart voldoet niet) of een bewijs van herstel van COVID-19 (maximaal 180 dagen na positieve uitslag).

TIP: Een vakantie naar de Canarische Eilanden boeken?
Bekijk Canarische Eilanden vakanties op TUI.nl

[3] Balearen

Een andere eilandengroep die tot Spanje behoort, maar wel code geel heeft, zijn de Balearen. Hiertoe behoren de zeer populaire vakantie-eilanden Ibiza en Mallorca. Ook Formentera en Menorca behoren tot de Blaearen en hebben daardoor code geel. Voor deze eilanden gelden dezelfde inreisregels als voor de Canarische Eilanden: een negatieve COVID-test (sneltest niet toegestaan), een aantoonbare volledige vaccinatie (Nederlandse registratiekaart voldoet niet) of een bewijs van herstel van COVID-19 (maximaal 180 dagen na positieve uitslag).

TIP: Een vakantie naar de Balearen boeken?
Bekijk Ibiza vakanties op TUI.nl
Bekijk Mallorca vakanties op TUI.nl

[4] Malta

Met ‘code groen’ behoort Malta op dit moment tot de veiligste bestemmingen van  Europa. Warm weer, veel zon en droge dagen zijn de komende maand gegarandeerd op de eilanden Malta en Gozo. Alle reizigers van 5 jaar en ouder moeten bij vertrek uit Nederland een negatieve PCR-test kunnen laten zien, die bij aankomst in Malta niet ouder is dan 72 uur. Mondkapjes zijn in Malta nog op veel plekken verplicht.

TIP: Een vakantie naar Malta boeken?
Bekijk Malta vakanties op TUI.nl

[5] Algarve

In het zuiden van Portugal vind je de regio Algarve. Deze populaire vakantiebestemming telt heel wat aantrekkelijke stranden en geliefde badplaatsen. Het voordeel van de Algarve is dat het er vaak heerlijk strandweer is, zonder dat het al te gemakkelijk té heet wordt. De Algarve heeft al sinds 15 mei code geel. De gewenste sociale afstand bedraagt in Portugal, dus ook in de Algarve, 2 meter in plaats van anderhalve meter. Waar dat niet mogelijk is, daar zijn mondkapjes verplicht. Ook  in gesloten gelegenheden moet je een mondkapje dragen.

Voor reizigers vanaf 12 jaar die per vliegtuig vanuit Nederland komen is het verplicht een negatieve PCR-test te laten zien (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek) of een negatieve antigeen-sneltest (afgenomen maximaal 48 uur voor vertrek) om Portugal binnen te komen. Als de PCR- of antigeen-sneltest niet aan de voorwaarden voldoet, moet u op het vliegveld alsnog een test laten afnemen (op eigen kosten).

TIP: Een vakantie naar de Algarve boeken?
Bekijk Algarve vakanties op TUI.nl

Disclaimer

Deze top 5 is gebaseerd op de reisinformatie zoals die nu (op donderdag 24 juni 2021) geldt. De situatie kan per bestemming wijzigen, zowel positief als negatief. Raadpleeg voor de meest actuele info betrouwbare bronnen zoals www.wijsopreis.nl, dat door de overheid onderhouden wordt.

Plaats een reactie