Vakantie naar Kreta mag weer

Sinds dat delen van Griekenland ‘code geel’ kregen, wachtte het Ministerie van Buitenlandse Zaken met het opheffen van het negatief reisadvies voor Kreta. Tot morgen. Dan wordt ook het eiland Kreta op ‘code geel’ gezet. Dat betekent dat je weer op vakantie mag gaan naar Kreta zonder dat er voor de terugreis een negatieve coronatest en een thuisquarantaine nodig zijn. Dit is ontzettend goed nieuws voor de tienduizenden Nederlanders die deze zomer graag hun vakantie op Kreta willen vieren. De stranden van populaire badplaatsen zoals Chersonissos, Chania, Elounda en Rethymnon lonken.

De verwachting is dat de reisorganisaties op zeer korte termijn gaan zorgen voor een flinke capaciteit aan Kreta-reizen. Met de wetenschap dat de weerberichten voor Kreta voor de komende dagen zon, warmte en droog weer voorspellen, is dit hét moment om in het vliegtuig richting Kreta te stappen.

Lokale regels

Op Kreta heb je nog wel te maken met de lokale regels, zowel om Griekenland binnen te mogen als de anti-coronaragels die ter plaatse gelden. De actuele regels tegen COVID-19, bijvoorbeeld over waar je wanneer een mondkapje moet dragen, lees je op deze pagina met Griekse corona maatregelen.

Dit zijn de huidige inreisregels voor Griekenland (en dus ook Kreta):

Alle reizigers van 12 jaar en ouder, die naar Griekenland reizen, moeten een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen of een negatieve sneltest, die maximaal 48 uur voor binnenkomst is afgenomen. U kunt meer informatie hierover lezen op de website van het Griekse ministerie van Toerisme (informatie in het Engels). Personen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeven geen negatieve test te laten zien. Dit moet u wel kunnen aantonen. Bovendien moet de tweede vaccinatie ten minste 14 dagen voor uw reis zijn gedaan.

Verder moeten alle reizigers minimaal 24 uur voor aanvang van de reis een elektronisch PLF formulier invullen (informatie in het Engels).

Bijna heel Griekenland op geel

Vanaf 24 juni 2021 worden ook het vasteland van Griekenland (behalve de hoofdstad Athene) en het eiland Kreta geel. Er geldt dan alleen nog een negatief reisadvies voor niet-essentiële reizen (zoals vakanties) naar Athene.

Plaats een reactie