Ga je op vakantie naar Slovenië de komende weken? hou dan rekening met ernstige verkeershinder in Oostenrijk. De Gleinalmtunnel bij Graz (A9 Leoben- Graz) is door een brand voorlopig 1,5 maand gesloten in verband met herstelwerkzaamheden. Door de brand is namelijk een deel van het dak van de tunnel ernstig beschadigd en dat moet eerst hersteld worden.

De omleiding richting het zuiden gaat via de S6/S35 dit zijn normale wegen waarbij diverse dorpen en steden worden doorkruist. De snelheid ligt dus een stuk lager en door de hogere verkeersdruk is de kans op files natuurlijk veel groter.
Rij je vanuit het Zuiden naar Duitsland, dan is de A2/A10 een goed alternatief.

De Tunnel is volgens verwachting de komende zes weken gesloten volgens Asfinag (De Oostenrijkse Rijkswaterstaat) De schade aan de tunnel is groot, in totaal is er een lengte van 20 meter ernstig beschadigd. Diverse technische ruimtes en installaties zijn door de brand beschadigd. ongeveer 80 ton aan betonwerk dient vervangen te worden. De schade aan de tunnel wordt dan ook voorzichtig begroot op enkele miljoenen euro’s

De Gleinalmtunnel is 8,6 kilometer lang en is enkelbuizig. De tunnel wordt de komende jaren verdubbeld naar 2 buizen met 2 x 2 rijbanen. Zodra de nieuwe tunnel klaar is wordt de oude tunnel voor renovatiewerk gesloten zodat in 2019 de tunnel klaar is.

Of de brand in de tunnel consequenties heeft voor de opleverdatum is niet bekend.