Let op met waardevolle sieraden op het vliegveld

Wie met een duur horloge of een mooi en duur sierraad op vakantie gaat doet er tegenwoordig verstandig aan om een kopie van de rekening mee te nemen of beschikbaar te hebben op bijvoorbeeld je mobiel.

Onlangs werd ik op de terugreis bij de douane niets vermoedend door Duitse Douanier meegenomen en mocht ik mijn handbagage openen. Aangezien ik altijd reis met zo min mogelijk poespas was deze heer snel klaar met mijn vuile was.

Maar zijn aandacht werd wel getrokken op mijn horloge. Ding ziet er duur uit, is echter een surrogaat van zo’n bekend merk en dat viel blijkbaar op, dus of ik nog een aankoop bewijs had en of ik dat kon tonen. Want ik zou het horloge wel eens kunnen invoeren en dan zou ik de belasting willen ontduiken.

Helaas had ik te maken met een nogal vooringenomen ambtenaar die er gelijk vanuit ging dat ik illegaal bezig was en hij dacht dat hij mij als domme hollander wel even kon inpalmen. Gelukkig is mijn Duits in woord (en bijna in geschrift) erg goed dus kon ik letterlijk verstaan wat hij tegen zijn collega’s zei. Daar kon ik dus mooi mee afrekenen. Dankzij een snelle google actie kon ik de bewuste douanier duidelijk maken dat het horloge een verkoopwaarde heeft van nog geen 150 euro en dat ik daarmee dus ruimschoots onder het invoer bedrag bleef. Ik ging dus vrijuit, maar het nogal intimiderende gedrag van dit persoon zette mij wel aan het denken.

Sindsdien heb ik van alles wat ik meeneem op reis van enige waarde een aankoopbewijs digitaal bij mij Dus van mijn complete camera uitrusting, mijn laptop en van mijn horloge.

1 gedachte over “Let op met waardevolle sieraden op het vliegveld”

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren