Dít zijn alle details van de Gran Canaria proefvakantie

Op 1 mei 2021 zal er een proefvakantie naar Gran Canaria georganiseerd worden. Dit keer mogen er 180 gelukkigen mee op strandvakantie naar het zonovergoten zuiden van Gran Canaria: 90 klanten van TUI en 90 klanten van Corendon. Dit is de enige door de overheid toegestane pakketreis tot in ieder geval half mei. Code oranje is op deze vakantie niet van toepassing.

Vanaf nu zijn alle details over de Gran Canaria proefvakantie bekend, zoals data, prijzen, voorwaarden en waar je verblijft. Inschrijven is vanaf vandaag ook mogelijk. Wij hebben op deze pagina alle feiten en cijfers voor je op een rijtje gezet.

IN HET KORT

 • 8-daagse vakantie naar Gran Canaria (van 1 t/m 8 mei 2021)
 • verblijf in het luxe RIU Gran Canaria hotel op basis van all-inclusive
 • behalve de standaardcoronaregels alle vrijheid op Gran Canaria
 • verplichte coronatesten; betaald door reisorganisaties
 • all-in-prijs bij TUI en Corendon: € 799 per persoon (*)
 • inschrijven nu mogelijk via TUI.nl en Corendon.nl

WAT

Een achtdaagse vakantie naar Gran Canaria. Inbegrepen in de pakketreis zijn de vluchten van en naar Gran Canaria, transfers op Gran Canaria tussen luchthaven en hotel en de accommodatie op basis van all-inclusive verzorging.

WANNEER

Je vliegt op zaterdag 1 mei 2021 naar Gran Canaria. De terugreis is voorzien op zaterdag 8 mei 2021.

VOOR WIE

Volwassenen van 18 tot 70 jaar kunnen zich inschrijven. Omdat deze reis onder toezicht van de overheid en het RIVM wordt uitgevoerd, hanteren TUI en Corendon de richtlijnen die door hen zijn opgesteld. Behoor je tot één van de door hen vastgestelde risicogroepen dan kun je helaas niet deelnemen. Controleer hier of je tot een risicogroep behoort.

Kinderen kunnen niet meereizen naar Gran Canaria.

Uit de inschrijvingen worden 2 x 90 deelnemers aan de proefvakantie geselecteerd. In totaal kunnen er dus 180 mensen mee op vakantie naar Gran Canaria.

VOORWAARDEN

Voor vertrek moet een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest worden afgegeven en voor terugkeer een negatieve NAAT (PCR)-test en sneltest. Deze testen worden door de reisorganisaties georganiseerd en betaald. Met een positieve uitslag mag je niet mee op reis. Mensen die al een COVID-19-vaccinatie gehad hebben moeten zich ook laten testen en hebben negatieve testresultaten nodig.

REGELS TER PLAATSE

Goed nieuws: eenmaal op Gran Canaria heb je volledige bewegingsvrijheid. Je wordt wel geacht in het bij deze reis inbegrepen hotel te overnachten. Overdag kun je gaan en staan waar je wilt.

Op Gran Canaria dien je je wel aan alle lokale coronaregels te houden.

PRIJS

Deze reis is alleen te boeken via TUI.nl en Corendon.nl. Bij zowel TUI als Corendon betaal je voor deze proefreis € 799,- per persoon op basis van een 2-persoonsbezetting.

Dit is inbegrepen in de reissom:

 • Parkeren bij Corendon Village Hotel in Badhoevedorp
 • Transfer naar en van Schiphol
 • Heen- en terugvlucht met Corendon Dutch Airlines
 • 1 stuk ruimbagage van 20 kilo per persoon en 1 stuk handbagage per persoon
 • Bustransfer vanaf de luchthaven naar het hotel en vice versa
 • Verblijf van 7 nachten in het 4* resort RIU Gran Canaria op basis van All Inclusive
 • Reisverzekering inclusief COVID-dekking
 • 2 PCR-testen per persoon (voor de heen- en terugreis)

Bekijk alle info over de proefreis bij TUI.nl
Bekijk alle info over de proefreis bij Corendon

WAAR

Je verblijft in het 4-sterren RUI Gran Canaria hotel. Dit hotel ligt aan Costa Meloneras, dat ook wel als Maspalomas aangeduid wordt. Costa Meloneras ligt aan de zuidkant van Gran Canaria. Dit is vanwege het uitstekende klimaat de toeristische kant van het eiland.

Enkele feiten en cijfers over het RIU Gran Canaria hotel en de ligging:
– Modern ingericht resort met grote tuin en drie zwembaden.
– Slechts door de wandelboulevard gescheiden van de zee
– Geweldige zandstrand van Maspalomas op enkele minuten lopen
– Uitgebreid all-inclusive concept inclusief gratis minibar en veel entertainment

Op onze pagina over het RIU Gran Canaria hotel lees je meer over dit populaire hotel op Gran Canaria.

VLIEGEN

De heenreis zal op zaterdag 1 mei 2021 plaatsvinden. Er wordt gevlogen vanaf Schiphol naar Las Palmas de Gran Canaria Airport. Er wordt gevlogen met een Boeing 737-800 van Corendon Airlines. Dit toestel heeft één klasse. De stoelen staan in twee rijen van 3 stoelen, met één gangpad.

De vluchtduur bedraagt ongeveer 4,5 uur. Er wordt onderweg geen tussenstop gemaakt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan sinds maandag 19 april 10:00 uur. De inschrijving sluit op woensdag 21 april om 18:00 uur. Uit alle aanmeldingen zullen ze de deelnemers selecteren. Inschrijven betekent dus niet automatisch dat je mee kunt. De volgorde van aanmelding heeft geen invloed op wie er mee mag en wie niet.

Ga direct naar:
inschrijven via TUI
inschrijven via Corendon

WEERSVERWACHTING

De proefvakantie naar Gran Canaria valt in een mooie periode. Mei behoort tot de beste reistijd voor Gran Canaria. Normaal weer voor deze reisperiode is warm, zonnig en droog. Op basis van de langetermijn weersverwachtingen zoals die nu bekend zijn voor Costa Meloneras mogen de vakantiegangers rekenen op middagtemperaturen van 24-25 graden bij aankomst en zwoele avonden met minimumtemperaturen die rond de 18 graden uitkomen. Het verwachte weerbeeld: overwegend zonnig met af en toe kans op een wolkje. Er wordt geen neerslag verwacht.

OPMERKINGEN

(*) het tarief is gebaseerd op een bezetting van 2 personen in een tweepersoonskamer.

Plaats een reactie