Aanmelden proefvakantie Gran Canaria pas vanaf 19 april mogelijk

Het nieuws dat er 180 mensen met TUI en Corendon begin mei op vakantie naar Gran Canaria kunnen gaan heeft een inmiddels al aardig wat mensen bereikt. De media haken flink in op het feit dat er een tweede testvakantie komt, in een periode waarin vakantiereizen nog een algemeen negatief  reisadvies kennen. Zo heb ik in mijn social media-accounts al meerdere mensen zien reageren op berichten dat de coronavlucht naar Gran Canaria eraan zit te komen. Wat mij vaak opvalt is hoe media koppen weten te schrijven die een andere waarheid doen vermoeden. Vooral De Telegraaf heeft daar nogal een handje van. Sensatie is daar vaak belangrijker dan nieuwswaarde. Zo ook vanmiddag. Zie ik ineens een grote kop voorbijkomen die meldt: “Tweede ’coronavlucht’ in mei: toeristen melden zich ’massaal’ voor Gran Canaria.” Waarom de woorden ‘coronavlucht’ en ‘massaal’ tussen haakjes staan? Waarschijnlijk omdat ze oneigenlijk gebruikt worden. Want het is geen coronavlucht. Je ontvlucht corona niet op die manier, je vliegt er niet naartoe en het is ook niet de bedoeling dat je corona oploopt tijdens de vlucht. Het tweede deel van de kop stoort me nog meer. Er wordt de indruk gewekt dat mensen zich al massaal aan het aanmelden zijn voor deze testreis naar Gran Canaria waar maar 180 mensen aan deel kunnen nemen. Je kunt je nog niet opgeven! Zo kweek je bij mensen het onterechte gevoel dat ze nu moeten handelen, want anders grijp je er misschien wel naast.

Pas op maandag 19 april meer duidelijkheid

Wie mee wil naar Gran Canaria die zal tot maandag 19 april moeten wachten. Dan wordt de vertrekdatum bekend gemaakt en kunnen mensen zich via TUI.nl en Corendon.nl opgeven. Wat nu bekend is, is dat het een 8-daagse reis is en dat je op basis van all-inclusive in het RIU Gran Canaria hotel in Costa Meloneras verblijft. Alleen personen tussen de 18 en 70 jaar die niet tot de risicogroepen behoren mogen deelnemen. Negatieve testen voor de reis en voor terugkomst zijn een must.

Voorgenieten

De reportage Gran Canaria in 24 foto’s is ideaal voor wie alvast wil voorgenieten van een vakantie op Gran Canaria. Deze eerlijke fotoreportage laat je in 24 foto’s verschillende kanten van Gran Canaria zien.

 

Plaats een reactie