Sint-Maarten op code geel

Nederlanders mogen vanaf nu weer naar Sint Maarten reizen! Het reisadvies is van code oranje naar code geel gezet. Omdat het land Sint Maarten onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, is er geen reden meer waarom je niet naar Sint-Maarten op vakantie zou mogen gaan. Het landje dat de helft van het gelijknamige eiland bedekt valt niet onder de oproep van het kabinet om niet naar het buitenland op vakantie te gaan.

Dankzij het aangepaste reisadvies kun je nu naar 4 in plaats van 3 Caribische bestemmingen op vakantie gaan. Dit zijn Aruba, Bonaire, Curaçao en nu dan ook Sint Maarten. De eilanden Saba en Sint Eustatius hebben nog steeds code oranje. Daar kun je dus nog niet naartoe reizen voor een vakantie.

Als je naar Sint-Maarten reist dan is er geen sprake van een verplichte quarantaine. Wel moet je een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Daarnaast is een reisverzekering met dekking van medische kosten verplicht om naar Sint-Maarten op vakantie te mogen gaan.

Met KLM

De Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vliegt de komende maand volop naar het internationale vliegveld van Sint Maarten. Sommige vluchten gaan rechtstreeks tussen Amsterdam en Philipsburg. Soms is er sprake van een overstap in Parijs.

Boekbaar bij TUI

Wie naar Sint Maarten op vakantie wil gaan die kan terecht bij TUI. Op dit moment biedt deze reisorganisatie verschillende accommodaties op Sint-Maarten aan. Deze worden op dit moment nog met een KLM-vlucht aangeboden, maar het zou ons niet verbazen als TUI de eigen Dreamliners in gaat zetten om de komende kerstvakantie extra mensen naar Sint-Maarten te kunnen brengen.

BEKIJK ALLE SINT MAARTEN REIZEN
op TUI.nl

Plaats een reactie