Thailand geeft weer toeristenvisum uit aan Nederlanders

Thailand is begonnen met het heropenen van grenzen en nu zijn ook Nederlanders welkom om een visum aan te vragen voor een verblijf van maximaal 3 maanden. Goed nieuws voor Nederlanders die aan de koude en grauwe winter willen ontsnappen en deze willen doorbrengen in het warme en veilige Thailand.

Ook Thailand is getroffen door de coronacrisis en heeft drastische reisbeperkingen ingevoerd om het land tegen de pandemie te beschermen. De aanpak van het land, met ‘slechts’ een paar duizend besmettingen en 60 sterfgevallen, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie geprezen. Alhoewel er nog wel wat komt kijken bij de visumprocedure en een quarantaine van 14 dagen verplicht blijft, is het voor reizigers die voor langere tijd willen genieten van wat een veilig en tropisch land als Thailand te bieden heeft zeker de moeite waard. En er zijn ergere plekken om in quarantaine te zitten toch? In ieder geval alvast voldoende tijd om aan het heerlijke Thaise eten te wennen.

Procedure aanvraag visum van max. 3 maanden (60 dagen + 30 dagen verlening)

  1. Neem via hague.thaiembassy.org contact op met de Thaise ambassade in Den Haag voor informatie en het maken van een afspraak.
  2. Verzamel alvast de volgende documenten: een volledig ingevuld visumaanvraagformulier, 2 pasfoto’s, kopie paspoort met een geldigheidsduur van meer dan 6 maanden, bankafschrift waarmee duidelijk gemaakt wordt dat je minimaal € 15.000 op de bank hebt staan, een vliegticket en een kopie van de boeking van het verblijf van 14 dagen als onderdeel van Alternative State Quarantine Accommodation (ASQ). Klik hier voor de volledige lijst met nodige documenten.
  3. Vraag na afgifte van het toeristenvisum via deze link het ‘Certificate of Entry’ (COE) online aan. Voor de aanvraag van het COE, zijn de volgende documenten nodig: geldig toeristenvisum, bewijs van financiering om het verblijf in Thailand te kunnen bekostigen (de afschrift met € 15.000 op de rekening), ziektekostenverzekering die kosten van 100.000 USD in Thailand dekt, inclusief Covid-19 gerelateerde kosten, bevestiging van het vliegticket, bevestiging accommodatie voor quarantaineperiode (ASQ), bevestiging accommodatie na quarantaine, negatieve PCR coronatest 72 uur voorafgaande reis en een Fit-to-Fly certificaat. Het COE moet minimaal 10 dagen voor vertrek worden aangevraagd.

Met een aantal andere documenten, zoals het OA-visum (voor gepensioneerden en geldig voor één jaar), de Thailand Elite Card, het OX-visum (voor gepensioneerden en geldig voor tien jaar) en het Non-Immigrant B-visum (voor zakenreizigers), gecombineerd met het COE, is het ook mogelijk om naar Thailand te reizen. Meer informatie over het verkrijgen van het visum en alle regels waar je aan moet voldoen, kun je hier vinden.

Nog steeds code oranje

Dat Thailand weer opengaat voor Nederlandse toeristen, betekent niet dat het negatief reisadvies voor toeristische reizen naar Thailand opgeheven is. Vanuit Nederland geldt er nog steeds code oranje voor een vakantie in Thailand.

Plaats een reactie