Veel aanbod verwacht tijdens zomersolden

Morgen gaat de jaarlijkse zomersolden van start in België met naar verwachting een recordhoeveelheid aan koopjes. Het vrij natte voorjaar en de duidelijk kwakkelende zomer (als dat geen understatement is) heeft ervoor gezorgd dat men in België niet al te veel prikkels heeft gehad om de zomergarderobe tijdens de reguliere verkoopperiode aan te vullen. De grote overschotten waar de winkeliers mee zitten mogen vanaf morgen in de uitverkoop.

Wij spraken enkele winkeliers in Antwerpen, wat toch wel gezien mag worden als de modehoofdstad van België. Zij zien ook de soldenperiode somber tegemoet. De weersverwachtingen voor zowel deze week als volgende week zijn niet al te best, waardoor de consument ook met kortingen tot 70-80 procent niet massaal te verleiden zal zijn om te komen winkelen. De grote run aan het begin van de solden zal daarom waarschijnlijk meevallen, waardoor de verwachting is dat er in de tweede helft van de soldenperiode (die duurt tot en met 31 juli) nog voldoende aanbod zal zijn.

Wie dit weekend wil gaan koopjesjagen: in veel steden in België, waaronder in ieder geval Antwerpen, is het aanstaande zondag koopzondag.

Plaats een reactie