De mooie dorpen van Gran Canaria

Als je aan Gran Canaria denkt, dan denk je al snel aan massatoerisme met grote stukken vol betonnen hotels langs de stranden. Dat beeld klopt wel, echter slechts deels. Gran Canaria is veel meer dan de ‘Costa Canaria’, waar het gros van de toersten verblijft. Wie de moeite neemt om het echte Gran Canaria te ontdekken die zal zien dat het eiland zoveel meer te bieden heeft. Dat er een prachtig vulkanisch landschap te vinden is, is bij veel mensen nog wel bekend. Maar dat er op Gran Canaria een paar prachtige dorpen te bezoeken zijn dat weten niet zoveel toeristen. In veel gevallen moet je daar wel eventjes een eindje voor rijde, zoals naar vissersdorp Puerto de las Nieves. Dit dorp ligt in het noordwesten van Gran Canaria en staat vooral bij de locals bekend als de beste plek op het eiland om van vis en schaaldieren te genieten. Wat meer landinwaarts ligt het plaatsje Teror. Hier zou Maria op 8 september 1481 verschenen zijn, wat van Teror een bekend bedevaartsoord gemaakt heeft. Eén van mijn persoonlijke favorieten is Gáldar. Dit is een fraai voorbeeld van een authentiek Canarisch dorp.

Op het overzicht met de mooiste dorpen van Gran Canaria prijkt zelfs een badplaats: Puerto de Mogán. Hoewel het deel van dit dorp dat landinwaarts ligt weinig afwijkt van de andere badplaatsen, is het het sfeervolle stuk rondom de haven dat van Puerto de Mogán een mooi dorp maakt.

Wie de komende tijd op vakantie gaat naar Gran Canaria die zou alleen al vanwege de dorpen een auto moeten huren. Trek er eens lekker een dagje of twee dagen op uit en je komt in ieder geval thuis met foto’s van het echte Gran Canaria.

Plaats een reactie