Gratis in Dubai

Dubai is de hoofdstad van het gelijknamige Emiraat. De afgelopen jaren is er veel geld in de toeristische sector gepompt; steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar deze stad om hun vakantie te vieren. De meeste toeristen zullen beamen dat een verblijf in Dubai erg duur kan zijn. Om de kosten wat te drukken hebben wij een lijst samengesteld van activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai die geheel gratis zijn.

Goudmarkt in Deira
In de wijk Deira in Dubai kun je de goudmarkt bezoeken. In de zogenaamde Gold Souk zitten verspreid over twee straten een groot aantal goudwinkels. Het is natuurlijk altijd leuk om naar de protserige sieraden en hun prijskaartjes te kijken. Tijdens het windowshoppen zul je waarschijnlijk meerdere malen aangesproken worden door straatventers die je imitatiesieraden willen verkopen. Ben je ervan bewust dat dit ook in Dubai verboden is.

Spice Souk
Een andere leuke markt om te bezoeken is de Spice Souk. De markt vind je in het oude Dubai, vlakbij Dubai Creek. Wanneer je de markt op loopt komt de mengelmoes van geuren je tegemoet. Je vindt hier een groot aanbod aan winkeltjes met de meest prachtig uitgestalde kruiden en specerijen.

De fontein
Dubai Fountain is een enorme fontein in het Burj Khalifa meer waar elke avond meerdere shows worden gehouden. Tijdens deze shows worden er verschillende soorten muziek gedraaid en spuit het water tot op een hoogte van wel 150 meter; een waar schouwspel dat geheel gratis is te bewonderen.

Strand
De publieke stranden van Dubai zijn gratis te bezoeken. Het is hier heerlijk luieren aan het warme water. De stranden zelf zijn veilig en schoon en bieden genoeg faciliteiten om de hele dag te kunnen doorbrengen. Let er wel op dat het vooral in het weekend erg druk kan worden op de stranden.

Met bovenstaande tips kun je heel wat tijd doorbrengen in Dubai zonder dat je een cent hoeft uit te geven. Vergeet ook zeker niet om bij de verschillende bezienswaardigheden en in de horeca gebruik te maken van de gratis WiFi.

 

1 gedachte over “Gratis in Dubai”

Plaats een reactie