Voordelig tanken tijdens wintersport

De huidige olieprijzen staan laag, het is iedere keer weer een big smile op je gezicht als je moet afrekenen. Vorige week bracht ik een bezoek aan het Duitse dorp Monschau en zag daar brandstofprijzen onder de 1 euro per liter. Dat is lang geleden dat we dat soort prijzen hebben gezien op de borden bij de benzinestations.

Besparen op wintersportvakantie

De huidige brandstofprijzen komen goed uit als je de komende weken op wintersport gaat met de auto. Iemand die namelijk een beetje goed oplet kan zo best wel wat vakantiegeld besparen.  Ik heb wat handige tips voor je opgeschreven.

Tank niet langs de autobahn

Klinkt wat bizar, maar  de  Duitse benzine en dieselprijzen bij tankstations die niet langs de autobahn ligt, zijn zeker 10 tot 15 cent per liter voordeliger. Bovendien zijn voorzieningen zoals toiletten vaak gratis te gebruiken.  Als laatste zijn broodjes en drankjes vaak meer dan 50% voordeliger dan langs de autobahn.

Installeer een tank app

voor je mobiele telefoon zijn diverse app te krijgen met de actuele benzine prijzen in Duitsland. Het is namelijk wettelijk geregeld dat Duitse tankstations de prijzen online moeten publiceren. Ik gebruik zelf de App 123-tanken op mijn iphone. Hiermee kun je instellen welke brandstof je nodig hebt en met een handige kaart kun je zien hoever het tankstation nog is en of het tankstation open is.

Tank op tijd

Wacht niet op het benzine lampje, vooral als je ’s nachts aan het rijden bent. In Duitsland zijn afritten en tankstations niet zo vanzelfsprekend langs de autobahn als in Nederland. Het kan vooral richting Oostenrijk wel eens voorkomen dat je 100 km moet rijden voor het volgende benzine station.

Tank bewust

Laatste tip. Als je naar Oostenrijk rijdt dan heb je dit jaar echt een big smile bij de kassa van het tankstation. De prijzen in Oostenrijk liggen namelijk nog eens 15% lager dan in Duitsland. Dus ben je bijna bij de grens en is je tank leeg, gooi de tank dan niet helemaal vol, zorg wel dat je de grens met Oostenrijk haalt en tank dan daar opnieuw vol.

 

3 gedachten over “Voordelig tanken tijdens wintersport”

  1. Big smile als je moet afrekenen? Jullie hebben zeker geen 80-liter tank en een auto die gemiddeld één op acht rijdt? Als ik af moet rekenen is het iedere keer nog steeds ergens tussen de 90 en 100 euro. Daar ga ik echt niet van lachen hoor!

  2. Hele handige tips, ik ga binnenkort met mijn vriendin naar Oostenrijk. Daar zullen deze tips handig van pas komen!

  3. Ook trouwens mooi om te zien dat mensen toch blij zijn als ze minder hoeven af te rekenen voor hun benzine

    (redactie: spam link verwijderd)

Plaats een reactie