Op internet kom ik regelmatig berichten tegen die eigenlijk totaal geen nieuwswaarde hebben of gewoon niet kloppen. Opvallend genoeg maakt vooral de Telegraaf daar zich volgens mij regelmatig schuldig aan. In plaats van echte journalistiek te bedrijven laten ze hun website steeds meer vullen door onzinberichten van derden. Vandaag heeft deze krant een artikel geschreven waarin ze beweren dat je tijdens de kerstperiode amper Nederlanders tegen zult komen in India, Egypte, IJsland en een aantal andere landen. Complete onzin gezien het feit dat Zwitserland en Mexico ook in hun top-8 staan. Wedden dat je deze weken op de stranden van Cancun en Playa del Carmen voldoende Nederlanders tegen het blote lijf zult lopen?

De bron van de top 8 met plekken waar je tijdens kerst amper of geen Nederlanders tegen zult komen is Expedia. Net alsof Expedia’s statistieken representatief zijn voor het vakantiegedrag van Nederlandse toeristen. Wedden dat dat niet zo is? Ik denk dat landen als Noord-Korea, Burundi, Yemen, Kongo, Eritrea, Zuid-Soedan, Samoa, Kirgizië en Rwanda waarschijnlijk veel beter in een top-8 thuishoren waar je de komende dagen waarschijnlijk weinig Nederlanders aan zult treffen.

Ik vraag me af of dit artikel geplaatst is omdat Expedia daarvoor betaalt, omdat de redactie inspiratieloos is of omdat ze de zoekmachines zoveel mogelijk willen spammen met reisberichten. Feit is dat ik De Telegraaf al lang niet meer serieus neem als krant. Een krant waar de buik van Sabia, het liefdesleven van Cristiano Ronaldo en het reilen en zeilen van Kim Kardashian belangrijker lijken te zijn dan de serieuze wereldproblemen lijkt door dit soort berichten weer een nieuw dieptepunt bereikt te hebben.