Beleef het Flatiron District in Manhattan

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, besteed in hun nieuwe NYCGO Insider Guides aandacht aan het Flatiron District in Manhattan. Als extraatje bij de promotie van deze wijk is er een korte documentaire gemaakt waar locals alles vertellen over de must-sees en mooiste plekken die Flatiron District onderscheidend maakt van de andere wijken in New York City. Voor de documentaire en andere highlights van de wijk, ga je naar nycgo.com/insiderguides.

“Deze vrolijke wijk is vernoemd naar de iconische Flatiron Building en staat bol van de restaurants, kunst, winkels, evenementen, geschiedenis en nog veel meer,” aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Van de monumentale kunst installatie in Madison Square Park tot de opening van het New York EDITION hotel en de heropening van Shake Shack, er is geen beter moment om één van de meest levendige wijken van New York te gaan ontdekken.”

Beleef het Flatiron District als een local

  • Madison Square Park Art: Hier vind je onder andere één van de meest spectaculaire beelden, de Fata Morgana van Teresita Fernández. Dit kunstwerk is gemaakt van allerlei gouden en spiegelachtige schijven die over de wandelpaden van het park hangen.
  • Italiaans genieten: Het Flatiron District is de place-to-be voor liefhebbers van de Italiaanse keuken! Van een gourmet pizza bij Tappo Thin Crust Pizza tot eigentijds en ongedwongen Italiaans eten bij Obicà of rondstruinen bij Eataly, een supermarkt van 5.000m2 met de allerbeste Italiaanse producten. Boven deze supermarkt is ook het rooftop restaurant Birreria te vinden.
  • Winkelen: In het winkelcentrum Limelight Shops zijn meer dan 50 luxe merken te vinden waar de meest heerlijke producten worden aangeboden. Van luxe soorten zeep tot Mariebelle chocolade, je vindt het hier allemaal.
  • Nachtleven: Nip aan je cocktail in de Flatiron Lounge, geniet van live muziek bij Jazz Standard of beleef een te gekke glow in de dark Ping-Pong avond bij SPiN, het Flatiron District komt tot leven nadat de zon is ondergegaan!
  • Evenementen: Het hele jaar door worden in Madison Square Park food-festivals georganiseerd, zoals Madison Square Eats op 28 mei en de Big Apple Barbecue op 13 en 14 juni.

Wil je overnachten in deze bruisende wijk dan is het New York EDITION hotel een absolute aanrader! Dit hotel is op 14 mei geopend in de historische 41-story clock tower. Het interieur is ontworpen door de wereldberoemde architect David Rockwell. Het hotel telt 273 kamers en suites, een restaurant, een lobbybar, een fitness centrum én een spa.

Plaats een reactie