Kerstmis in Valencia

Schreven we een paar dagen geleden al over onze ervaring met kerst in Sevilla, vandaag ontving ik een persbericht over wat er in Valencia allemaal te doen is met kerst. In deze andere Spaanse stad wordt er ook volop aan kerst gedaan. Van reusachtige, verlichte kerstbomen en versierde straten tot ijsbanen en kerstmarkten, Valencia heeft het allemaal! Het leuke is dat het aangename klimaat van Valencia ervoor zorgt dat je niet in een dikke winterjas van alle kerstfestiviteiten hoeft te genieten. In Valencia combineer je kerstmarkt en ijsbaan heerlijk met een afzakkertje op het terras. Wijn in de zon in plaats van glühwein in de kou. Wij zouden het wel weten als we moesten kiezen!

Kerstsfeer
Dé ontmoetingsplek in Valencia om de kerstsferen optimaal te beleven is het Plaza Ayuntamiento, waar een prachtig verlichte kerstboom staat van maar liefst 25 meter hoog. Ook hangen er verlichte kerststerren in de lucht, zijn de omringende bouwen versierd met lampjes en hebben zelfs de palmbomen lichtjes. Maar ook de rest van de stad wordt prachtig versierd, zoals Calle San Vincente Martir en Calle La Paz. Zelfs de Stad van Kunst en Wetenschap is in kerstsfeer met een mooie verlichte kerstboom in moderne stijl dat perfect bij alle moderne gebouwen past.

Schaatsen
Een leuke bezigheid rond de feestdagen in Valencia is het schaatsen. Dit jaar zijn er maarliefst twee ijsbanen in het centrum te vinden op het Plaza Ayuntamiento die geopend zijn tot en met 11 januari. Voor maar 8 euro (kinderen 5 euro) sta je hier in het zonnetje, tussen de palmbomen op de schaatsen, met op de achtergrond gezellige kerstmuziek.

Kerstmarkten en kerststalletjes

In de gehele maand december en begin januari zijn er verspreid door de stad verschillende kerstmarkten te vinden. Een bekende kerstmarkt is die op het Plaza de la Reina. Struin tussen de gezellige kraampjes door voor leuke kerstartikelen, verschillende etenswaren, sieraden, tassen en nog veel meer. Een andere leuke kerstmarkt is die in Mercado Colon, waar je vooral kerstversiering en ambachtelijk werk kunt kopen. Typerend voor de kerstdagen in Valencia zijn alle kerststalletjes, oftewel Bélens. Je vindt de bélens overal, in etalages, kerken, scholen, op straat en bij mensen thuis en iedereen heeft zijn eigen originele samenstelling. De mooiste kerststallen in Valencia zijn die in de kathedraal en in Mercado Colon.

Evenementen

Daarbij biedt Valencia ook nog verschillende activiteiten en evenementen in de decembermaand. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Gran Circo Wonderland circus vlakbij het Bioparc of ga in een van de 40 attracties op de grote kermis van Valencia. Houd je van muziek? Rond de kerstdagen zijn er verschillende concerten en optredens in het Palau de la Música in de Stad van Kunst en Wetenschap. Ook vindt er hier op 28 december een groot benefietconcert plaats om geld in te zamelen voor UNICEF.

1 gedachte over “Kerstmis in Valencia”

  1. Halo beste lezers hier.
    Even ons voorstellen wij zijn Jack and Ginger. Jack is Nederlander echte Amsterdammer Ginger mijn partner komt uit Ecuador Jack 61 jaar Ginger 35 jasr. Wegens financiële omstandigheden in Nederland zijn wij geëmigreerd naar Spanje 2012. Valliencia hoofdstad calle seronaja wij zijn hier een Spaanse cafetaria begonnen. Stad Valencia was ons al bekend Valencia is een zeer bijzondere mooie stad met ruim 2 miljoen inwonners het is zeker de moeie waard eens deze geweldige stad Valencia kom bezoeken. Wij hebben het hier ontzettend naar onze zin. Onze zaak in Amsterdam PC Hoofdstraat ging wegens slechte economie crissis dure huurprijzen belastingen en overige wet verplichtingen ons slecht af. Drom zijn wij vertrokken uit Nederland. In Spanje heerst ook crissis weinig werk veel werklozen maar mensen leven hier anders minder stress geen wettelijke verplichtingen alles is hier
    Velemaal goedkoper dan in NDL meer mogelijkheden. Betaalbare huren belastingen wegenbelasting weinig rompslomp. Vriendelijke mensen. Climaat zon zee nu 19 graden. Wij zijn ontzettend blij dat wij deze stap hebben gezet. Nederland word nu ons vakantie land maar niet meer dan dat. Groetjes uit het zonnige Spanje Valencie

Plaats een reactie