Nederland populair tijdens kerstvakantie

Volgens NBTC Holland Marketing vieren dit jaar ongeveer 950.000 Nederlanders een vakantie in eigen land tijdens de kerstvakantie. Goed nieuws voor de Nederlandse economie, want dat zou een groei van ruim 5% betekenen ten opzichte van het seizoen 2013/2014, toen zo’n 900.000 Nederlanders voor een vakantie in Nederland kozen.

Buitenlandse vakanties

De groei gaat ten koste van het aantal vakanties naar het buitenland. Deze kerstvakantie gaan ongeveer 850.000 Nederlanders een vakantie in het buitenland vieren, tegenover 900.000 vorig jaar. De groei van het aantal binnenlandse vakanties gaat dus ten koste van het aantal buitenlandse vakanties. Of de daling vooral te zien is in het aantal winterzon of wintersport vakanties is niet duidelijk uit het bericht dat NBTC Holland Marketing er vanochtend uitstuurde. Wel zouden Duitsland, België, Oostenrijk en Frankrijk het ook deze kerst weer goed doen. Een redelijk deel hiervan bestaat uit skivakanties.

Bungalows

Ongeveer de helft van de vakanties in Nederland wordt in een bungalow gevierd. Hiermee is dit veruit de populairste accommodatie. Een kwart kiest voor hotelovernachtingen en nog eens een kwart kiest voor andere accommodaties.

Plaats een reactie