Kerstmarkt in Sevilla

Als je denkt dat je van de kerstmarkten af bent zodra je naar het zuiden van Europa vliegt dan zit je er helemaal naast. Zo vloog ik afgelopen weekeinde naar de Spaanse stad Sevilla om eventjes bij te komen van een periode vol kerstmarkten. Mijn werk ‘verplicht’ mij om een aantal kerstmarkten per jaar te bezoeken, dus doe ik dat braaf. Maar als ik dan kans zie om naar Sevilla te vliegen (nee niet voor vakantie maar ook om te werken) dan doe ik dat natuurlijk.

Zondagavond, acht uur ’s avonds. Ik ben net ingecheckt in mijn hotel en doe wat ik dan altijd doe: ik ga direct de stad verkennen. Heerlijk eventjes de sfeer van de stad opsnuiven, de eerste indrukken opdoen. De wijk Santa Cruz, waar mijn hotel zich bevindt, nodigt me al direct uit om te gaan fotograferen. De lol zit er voor mij alweer op zodra ik bij de kathedraal van Sevilla aankom. Wat zie ik daar? Een kerstmarkt! Deze kerstmarkt (Archivo de Indias) is gespecialiseerd in kerststallen en alle soorten accessoires om je kerststal te pimpen.

Pfff… 24 uur nadat ik urenlang in Antwerpen rond heb gelopen om daar alles vast te leggen rondom de kerstmarkt, sta ik in Sevilla weer op zo’n &$%#@* kerstmarkt. Wie dus net als ik eventjes de kerstmarkten wil ontlopen die vliegt beter iets verder door, naar Marokko of Egypte of zo. Wie echter eens kerstmarkten wil combineren met heerlijke tapas in plaats van braadworst en oliebollen die zou zeker Sevilla moeten overwegen. Een bezoek aan de stad is in december aanzienlijk goedkoper dan in het hoogseizoen en de temperatuur is aangenaam. Er zijn meerdere kerstmarkten in Sevilla die je kunt bezoeken en er staat een prachtige abstracte kerstboom.

kerstboom-sevilla

Plaats een reactie