Uitgaan op Ibiza

Al sinds jaar en dag is Ibiza bekend als feesteiland. Het Spaanse eiland trekt dan ook veel feestgangers aan die graag stapje in de wereld zetten. Maar wat kun je eigenlijk verwachten als uitgaat op het eiland in de Balearen. Wat zijn de toplocaties en waar kun het beste rekening mee houden?
Place to be
Geen feesteiland zonder feestlocaties. Ibiza is natuurlijk vooral bekend om zijn clubs waar wereldberoemde DJ’s als residential regelmatig hun kunsten komen vertonen. Van oudsher is er al de Pacha, maar ook ‘Privilege’, ‘Es Paradis’, ‘Space’ en ‘Amnesia’ zijn bij fervente partygangers over de hele wereld de place to be.
Pas op met drugs
Op een feesteiland kom je natuurlijk ook drugs tegen. Op Ibiza is dat niet anders. Houd er wel rekening mee dat in een land als Spanje anders wordt opgetreden ten aanzien van druggebruikers dan in Nederland. Ook is natuurlijk altijd de kans dat dealers hun producten versnijden met andere ingrediënten waardoor de kwaliteit minder wordt en het gezondheidsrisico toeneemt. Laat je niet verleiden en zorg dat je verblijf op Ibiza vooral leuke herinneringen oplevert.
Verblijf
Als je naar Ibiza gaat om te feesten wil je natuurlijk ook een beetje in de buurt zitten van de plaats waar het allemaal gebeurt. Dit is het zuidoosten van het Eiland. Hier ligt de gelijknamige hoofdstad en de populaire badplaatsen. Het beste kan je dus ook een hotel boeken in deze regio. Vind je het niet erg om een stukje te reizen voordat je de feestende drukte aandoet, dan kun je beter de westkust bezoeken. Dit geeft een mooi contrast tussen rust en drukte. Het is wel handig om dan bijvoorbeeld een auto te huren zodat je voldoende mobiel bent en je makkelijk kan verplaatsen.

Plaats een reactie