Koopzondagen in Duitsland

Koopzondagen in Duitsland zijn in tegenstelling tot Nederland niet zo gebruikelijk. De Duitse wetgeving laat het simpelweg niet toe om elke zondag de winkels te openen zoals in Nederland. Daarbij een kan een beetje zondagsrust nooit kwaad.
Dat de koopzondagen in Duitsland dan ook razend populair zijn zie je direct aan de drukte in de winkelstraten op dit soort dagen. De meeste steden met een koopzondag pakken dan ook gelijk goed uit met een leuke markt of ander bijzonder evenement zoals een jazz festival of een rally.
Recentelijk bezocht ik de Koopzondag in Bocholt (net over de grens bij Zevenaar aan de A3/A12) ondanks dat het weer wat minder was, liep de stad lekker vol, de rally met oude auto’s was daar zeker debet aan maar ook de stalletjes met lekkere traditionele Duitse gerechten.
Opvallend veel Nederlanders op de koopzondag, blijkbaar leeft het shoppen nog steeds onder de nederlanders.
Op allesoverDuitsland.nl vond ik een handig overzicht met alle koopzondagen in Duitsland. Voornamelijk alle grenssteden zijn genoemd. Maar ook de Duitse iconen zoals Berlijn en Keulen.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren