Pas op met souvenirs


Speelgoed met te veel weekmakers, Zonnebrillen zonder bescherming, Plastic beeldjes met gevaarlijke stoffen. Steeds vaker treft het Duitse TUV (een Duitse test organisatie) grove fouten aan in souvenirs. Sommige souvenirs zijn zelfs een heus veiligheidsrisico voor de gezondheid.
Het Duitse TUV testte in totaal ruim 150 items van zonnebrillen tot knuffeldieren en van t-shirts tot kitsche souvenir troep. In totaal viel 35% van de producten finaal door de mand en voldeden totaal niet aan de eisen die de Europese unie aan de producten stelt. Zo zijn er zonnebrillen getest welke geen UV protectie boden (ondanks de toezegging) en werden er stuiterballen getest met een dusdanige hoeveelheid weekmakers dat deze een potentieel gevaar opleverde voor de gezondheid.
In totaal werden er 29 voetbalshirts aangekocht in onder andere Italië, Duitsland, Nederland en Spanje. De test op het gebied van schadelijke stoffen viel bij alle shirts binnen de normen, De organisatie maakt zich wel duidelijk zorgen over de kwaliteit van de producten. Bij 21 van de shirtjes was een duidelijke productiefout zichtbaar.

Plaats een reactie