Auto huren? Let op de trucs

RTL televisie in Duitsland besteedde onlangs een avond over allerlei vakantie ongenoegen. Zoals foute hotels, vieze zwembaden en slechte service van de reisaanbieder. Maar het meest schokkende was wel het item over huurauto’s.
Vooral nu de crisis ook zijn impact heeft op de huurauto branche en de consument steeds meer vergelijkt op speciale huur auto vergelijkers proberen de autoverhuurders op allerlei manieren toch nog een extraatje binnen te slepen.
Dubbel verzekerd?
Veel Autoverhuurders maar ook autohuur vergelijkers bieden de mogelijkheid om het risico op schade aan banden, ruiten en de auto zelf volledig af te kopen. Vaak voor slechts een paar euro per dag extra. Toch probeert men dan op de luchthaven bij het afhalen alsnog een extra extra full casco insurance aan te smeren, Met deze verzekering hoeft u dan geen borg te staan d.m.v. uw creditcard. Maar… u heeft eigenlijk al betaald bij het boeken, dus met andere woorden u bent dubbel verzekerd. Zorg er dus voor dat u alle informatie meeneemt en dit kan overleggen.
Brandstof truc
Een andere truc is het gesjoemel met brandstof, De auto wordt voor een aanzienlijk bedrag geleverd met een volle tank, deze kosten lopen vaak op tot bedragen van meer dan 70 euro, en dat voor een klein boodschappenautootje waar je amper 25 liter brandstof in krijgt, dus bij lange na geen 70 euro aan brandstof. Het mooiste komt nog; deze kleine autootjes zijn zo zuinig dat de meeste huurders de tank niet eens leeg rijden, bij een steekproef van het Duitse TV programma bleek dat 8 op de 10 huurders de auto weer terugbracht met meer dan 50% van de brandstof. Let er dus op dat u zelf uw auto vol tankt, en betaal hier niet veel voor!

Plaats een reactie