Vakanties Canarische Eilanden, Mallorca en Ibiza blijven mogelijk

Goed nieuws! Het reisadvies voor de Canarische Eilanden en de Balearen wordt vandaag niet aangepast. Daar werd op basis van de oplopende COVID-19-besmettingen en de kleurcodes op de Europese coronakaart wel voor gevreesd. Voorlopig blijven deze bestemmingen op ‘code geel; staan. Dat betekent dat er geen negatief reisadvies is en dat een vakantie naar de Canarische Eilanden of de Balearen niet ontraden wordt. Uiteraard moet je wel aan de lokale inreisregels en de lokale coronaregels houden.

>>> Bekijk de actuele coronaregels voor de Balearen en de Canarische Eilanden

Het zonovergoten Mallorca en Ibiza zijn populaire eilanden die tot de Balearen behoren. Ook het kindvriendelijke Menorca en het idyllische eiland Formentera zijn onderdeel van de Balearen. Daar kun je nu dus nog naartoe op vakantie vertrekken.

Hoe lang?

Mogelijk dat de Canarische Eilanden en de Balearen de hele zomer op ‘code geel’ blijven staan en is er dus weinig aan de hand. Alles hangt af van de mate waarin tijdelijke grote uitbraken onder groepen jongeren meegewogen worden in de beoordeling voor de reisadviezen. De normale vakantieganger lijkt amper last te hebben van het toenemend aantal bestemmingen op deze geliefde vakantiebestemmingen. Mochten de Canarische Eilanden en de Balearen op een gegeven moment toch ‘code oranje’ krijgen, dan is het zaak om de adviezen van de overheid op te volgen. Omdat er nu nog geen sprake van is, is het niet mogelijk om die nu al eenduidig aan te geven. De kans is groot dat verplichte quarantaine niet nodig zal zijn.

Update 15 juli: code oranje

Een week later verandert het reisadvies voor zowel de Balearen als de Canarische Eilanden dan toch. Vanaf vrijdag 16 juli staat heel Spanje op code oranje. Niet-essentiële reizen naar Spanje, zoals vakanties, worden dan ontraden. Als gevolg hiervan schrapt reisgigant TUI alle vakanties naar Mallorca, Ibiza, Menorca en de Canarische Eilanden tussen 16 juli en 2 augustus.

Wij hebben vandaag een aantal goede alternatieve bestemmingen voor de Balearen en de Canarische Eilanden op een rijtje gezet.

Plaats een reactie