Slovenië scherpt inreisregels aan

Ongeacht uit welk land je komt, vanaf 15 juli moet je een 3-G-certificaat overleggen bij het oversteken van de grens met Slovenië. Dit geldt ook voor de doorreis naar Kroatië indien je langer dan 12 uur in Slovenië blijft.

Iedereen die vanaf 15 juli op vakantie gaat naar Slovenië moet bewijzen dat ze zijn gevaccineerd, getest of genezen  Zonder een bewijs wordt een quarantaine van tien dagen opgelegd. Begeleide kinderen onder de 15 jaar zijn vrijgesteld van de hierboven genoemde eisen, zoals vermeld in de regeling.

Bekijk alle corona regels in Slovenië

Update: In eerste instantie viel ook het transit verkeer (goederentransport en personen) onder de nieuwe regel. Woensdagavond (14-7-2021 jl.) hebben de Sloveense autoriteiten besloten dat de 3 G’s alleen gelden voor personen die langer dan 12 uur in Slovenië verblijven. Daarmee kom ook de eerder aangekondigde beperking voor pendelaars tussen de buurlanden te vervallen.

Desondanks zijn de files voor de grensovergangen in de weekenden lang en dien je rekening te houden met lange wachttijden. Afgelopen weekend liepen de wachttijden al op tot meer dan 2 uur.  Probeer de reis naar Slovenië dan ook buiten de vakantie-weekeinden te plannen.

Update II: Ook bij de vaccinaties is het oppassen. Daarover meer informatie op de website van de Sloveense overheid.(Engels)

Update III:  je vaccinatie dient volledig te zijn:

  • minimaal 7 dagen na de tweede dosis Pfizer/Biontech
  • minimaal 14 dagen na de tweede dosis Moderna
  • minimaal 21 dagen na de tweede dosis Astra/Zeneca
  • minimaal 14 dagen na de eerste dosis van het Jansen/Johnson Vaccin

Plaats een reactie