Dit zijn de alternatieven voor Ibiza, Mallorca en de Canarische Eilanden

Het nieuws dat vanaf morgen het reisadvies voor heel Spanje ‘code oranje’ zal zijn, is ingeslagen als een bom. Zowel de reisbranche als duizenden vakantiegangers worden hierdoor geraakt. TUI kondigde gisteravond meteen aan alle vakanties naar de Balearen en de Canarische Eilanden  te annuleren over de periode van 16 juli tot en met 2 augustus. Dit zijn zo’n beetje de twee drukste weken van het hele vakantieseizoen. De mensen die hun vakantie door TUI geannuleerd zien worden, krijgen hun geld terug. Maar wat moet je met geld als je vooral op vakantie wilt? Precies: je wilt dan een nieuwe vakantie boeken. Maar waar ga je naartoe als Ibiza, Mallorca, Menorca. Formentera, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en de andere Canarische Eilanden geen optie meer zijn? Wij geven hierop antwoord op basis van de huidige reisadviezen.

Griekenland

Als het echt gaat om zon, zee en strand dan is Griekenland de beste optie. Griekenland heeft op dit moment code geel en sommige eilanden zoals Samos hebben zelfs code groen als reisadvies. Er zijn op dit moment geen signalen dat dit op korte termijn zal veranderen. Waar je als vakantieganger wel rekening mee dient te houden, is dat je om een restaurant of bar binnen te mogen volledig gevaccineerd moet zijn. Op de terrassen mag je wel gewoon plaats nemen. En dat is bij het zomerse Griekse weer geen straf.

Bij TUI kun je nog verschillende vakanties naar Griekenland boeken:
Bekijk de beschikbare Griekenland-vakanties bij TUI

ABC-eilanden

Als je geluk hebt dan kun je nog een plekje vinden in de vliegtuigen naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze drie Caribische eilanden bieden tropisch weer, prachtige stranden en een geweldige sfeer. Het nadeel is dat je wel een stukje verder moet vliegen en dat de prijzen voor vakanties naar Aruba, Bonaire en Curaçao flink oplopen. Bonaire en Curaçao zijn de meest populaire eilanden onder Nederlandse toeristen. Naast wat overeenkomsten kennen deze eilanden ook grote verschillen. Het artikel ‘Bonaire of Curaçao‘ helpt je bij je keuze.

Bekijk de beschikbare Aruba-vakanties bij TUI
Bekijk de beschikbare Bonaire-vakanties bij TUI
Bekijk de beschikbare Curaçao-vakanties bij TUI

Madeira en de Azoren

Vanaf morgen geldt er voor het hele vasteland van Portugal een negatief reisadvies. Voor de eilanden is de situatie heel anders. De Azoren houden code geel en Madeira blijft zelfs op code groen staan. Deze eilandengroepen zijn ideaal voor wie wel lekker weer wil hebben, maar niet zit te wachten op temperaturen van 30 graden of hoger. Het aantal stranden is beperkt. Je zult het vertier wat meer aan een zwembad moeten zoeken.

Bekijk de beschikbare Madeira-vakanties bij TUI
Bekijk de beschikbare Azoren-vakanties bij TUI

Italië

Aan het begin van de coronapandemie was Italië een enorme brandhaard van coronabesmettingen. Nu heeft Italië code groen, waarmee het als een veilige vakantiebestemming gezien wordt. Het eiland Sicilië heeft code geel. Het Gardameer wordt de laatste weken veel geboekt. Helemaal zonzeker is het er niet, maar de kans op zomerse omstandigheden zijn er een stuk groter dan in Nederland. Italiaanse kustplaatsen aan de Adriatische kust vormen ook een goed alternatief voor Spanje.

Frankrijk

Het nummer één vakantieland onder Nederlanders blijft Frankrijk. Op dit moment kunnen we nog zonder al te veel problemen naar Frankrijk reizen. Ja, een volledige vaccinatie of een negatieve coronatest is vereist om het land binnen te mogen. Ter plaatse wordt het wat lastiger door nieuwe beperkingen. Wie volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken of voor Jansen-vaccin 4 weken) die kan bijna alles doen in Frankrijk. In augustus hebben volwassenen voor bezoek aan o.a. musea, restaurants, bars en winkelcentra een maximaal 48 uur oude negatieve coronatest nodig of moeten ze volledig gevaccineerd zijn.

Bekijk de actuele coronaregels voor Frankrijk

Plaats een reactie