Stedentrip Keulen met kinderen

Nu Duitsland langzaamaan weer groen kleurt en het reizen naar Duitsland weer mogelijk is zijn ook  de Duitse steden weer in trek. Keulen bijvoorbeeld. Deze stad ligt op net geen 240 kilometer rijden van Utrecht en loont zich perfect voor een bezoek met de familie.

Chocolademuseum

Het beroemde chocolademuseum in Keulen is natuurlijk het hoogtepunt van een bezoek aan de Duitse Domstad, hier kun je een leuke interactieve manier zien hoe van een cacaoboon een heerlijke chocoladereep gemaakt wordt. Natuurlijk mag je ook proeven. Wie wil kan ook zijn eigen chocoladereep laten maken met allerlei smaakjes en stukjes fruit naar keuze.

Een bezoek aan de Dom van Keulen is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een bezoek aan Keulen met kinderen. Toch is de torenbeklimming echt de moeite waard. Via meer dan 530 treden kom je op het platform uit van de zuidelijke toren. Het uitzicht vanaf 97 meter hoogte over de stad Keulen en ver in de omgeving is natuurlijk fenomenaal.  Let op, het beklimmen vraagt wel een beetje conditie en is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Overnachten met kinderen in Keulen

Wie een weekendje of een paar dagen wil blijven in Keulen doet er verstandig aan om een hotelkamer te boeken. Er zijn in de stad diverse goede jeugdherbergen met familiekamers. Blijf je wat langer en wil je kamperen dan kun je terecht op één van de vele campings rondom Keulen. Met het openbaar vervoer ben je dan snel in de stad en kan de auto op de camping blijven staan.

Met de handige Kolncard krijg je in Keulen leuke kortingen bij de musea en bij een boottocht op de Rijn. Met de kaart kun je ook gedurende 24 of 48 uur gebruikmaken van al het openbaar vervoer in de stad.

Plaats een reactie