Reizen naar Spanje vanaf morgen weer mogelijk

Het was lang wachten of het mogelijk zou zijn om op vakantie naar Spanje dit jaar. De eilanden hebben een tijd lang op ‘code geel’ gestaan en hebben vandaag (nog) een negatief reisadvies. Het negatieve reisadvies voor het vasteland van Spanje is nooit opgeheven. Tot morgen. Dan gaan voor de landen in de Europese Unie de nieuwe reisadviezen in. Vandaag is aangekondigd dat alle landen in de EU vanaf morgen code groen of code geel krijgen, waarmee er geen negatief reisadvies meer geldt voor vakanties in deze landen. Dat betekent dat heel Spanje eindelijk weer een optie is voor wie op vakantie wil gaan naar een bestemming zonder negatief reisadvies. Wie met de caravan naar de Costa Brava wil rijden, van een villa aan de Costa Blanca wil genieten of een stedentrip naar Madrid of Barcelona wil maken: vanaf morgen mag het!

Met deze aanpassing worden ook de reisadviezen voor de Canarische Eilanden (o.a. Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote) en voor de Balearen (o.a. Mallorca en Ibiza) aangepast. Vakanties naar deze geweldige eilanden zijn weer mogelijk. 

Ook Portugal en Cyprus weer mogelijk

De opheffing van het negatief reisadvies geldt ook voor de landen Portugal en Cyprus. Deze geliefde vakantiebestemmingen werden recent op ‘code oranje’ gezet. Dit was vanwege de grote toename in het aantal COVID19-besmettingen. Alleen als er zorgelijke virusvarianten opduiken, kan een land nog op oranje of rood worden gezet. Vanaf dinsdag staan als het goed is alle EU-landen op geel of groen. De vraag blijft welke criteria Nederland gaat gebruiken om in een later stadium ‘code oranje’ te hanteren. 

Verplicht testen of vaccinatie voor terugkeer naar Nederland

Wie vanaf 8 augustus vanuit een ‘geel land’ terugreist naar Nederland, die moet volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest bij zich hebben. Dat mag een PCR-test van maximaal 48 uur oud of een allergeentest (sneltest) van maximaal 24 uur oud zijn. Dit geldt voor alle reizigers, dus ook wie over de weg of per spoor terugreist naar Nederland.

Lokale regels blijven gelden

Dit bericht beschrijft de nieuwe situatie voor reizigers die vanuit Nederland reizen of terugkomen naar Nederland. Ieder land mag vervolgens zijn eigen eisen stellen om reizigers toe te laten. Zowel reisgigant TUI als het Ministerie van Buitenlandse Zaken laat je zien wat de regels per land zijn:

Coronaregels per land 

Reisadviezen per land

Plaats een reactie