Vertrek Duitsers levert amper extra capaciteit op

Deze week is het aantal Duitse toeristen in Nederland afgenomen. De strengere inreismaatregelen die Duitsland ten opzichte van mensen afkomstig uit Nederland heeft genomen, leiden tot het vertrek van Duitse vakantiegangers en tot annuleringen van Duitsers die de komende week naar ons land zouden komen. Afgelopen dinsdag vertrokken redelijk wat Duitse toeristen onze kustplaatsen. Want wie vanaf woensdag moet iedereen die naar Duitsland wil reizen, een (digitaal) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat kunnen uploaden. Heb je dat niet, dan moet je in Duitsland verplicht vijf of tien dagen in quarantaine. Kinderen en mensen op doorreis zijn uitgezonderd.

Snel weer weg

Je zou denken dat minder Duitse toeristen betekent dat er meer capaciteit in de Nederlandse accommodaties beschikbaar zou moeten komen. Dat is amper het geval. Aan de Hollandse en Zeeuwse kusten zagen we afgelopen week wat meer beschikbaarheid dan de week daarvoor. Van een significante toename geen sprake. Navraag bij vakantieparken, hotels en pensions leert ons dat accommodaties die vrij komen, snel opgevuld worden. Vaak geschiedt dat door mensen die al op een wachtlijst stonden. Nieuwe beschikbaarheid verdwijnt dus bijna net zo snel als deze gekomen is.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn erg in trek deze zomer. Niet alleen onder Duitsers, maar ook onder Nederlanders die deze zomervakantie in Nederland blijven. Wie gaat zoeken naar hotels op Texel of wil overnachten op Terschelling, die zal zien dat er ook nu amper aanbod is. We zochten daarnet via de populaire boekingssite booking.com naar een accommodatie voor 2 personen voor de komende week op Texel en dit leverde slechts 1 resultaat op. Zoekopdrachten naar accommodaties op Vlieland, Terschelling of Ameland met aankomst morgen en een verblijf van 7 nachten leverde helemaal geen resultaten op. Dit zegt veel over het actuele aanbod op de Waddeneilanden. Er zijn natuurlijk meer wegen om iets te boeken op deze eilanden, maar de resultaten op booking.com zijn tekenend voor de populariteit van de Waddeneilanden en de bescheiden impact die het vertrek van de Duitsers heeft.

Plaats een reactie