Vakanties Frankrijk en België weer toegestaan

Wie van plan is om een vakantie te vieren in de Ardennen of lekker te zonnebaden aan de Franse Riviera, die kan dat vanaf morgen doen. Vanaf donderdag 24 juni geldt er code geel voor heel Frankrijk en het grootste deel van België. Voor een vakantie naar België wordt het voorlopig nog even afgeraden om naar Brussel te reizen. De regio Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft voorlopig nog op ‘code oranje’ staan. Dat betekent dat je bij terugkomst uit Brussel een negatieve test moet overleggen en in (thuis)quarantaine dient te gaan. Op dit moment geldt er in België nog wel een inreisbeperking voor Nederlanders. Wie langer dan 48 uur in België verblijft, die moet momenteel nog 10 dagen in zelfquarantaine. Dit is omdat de Belgen Nederland als ‘rode zone’ ziet.

Voor veel vakantiegangers is de code geel voor Frankrijk en een groot deel van België het groene licht waar ze op zaten te wachten. Frankrijk is voor Nederlanders de allerbelangrijkste vakantiebestemming voor de zomervakantie. Ook voor de Fransen, die hun land al op 9 juni openstelden voor toeristen, is dit goed nieuws. Nederlandse toeristen betekenen een flinke economische impuls voor Frankrijk. 

Inreisregels voor Frankrijk

U kunt Frankrijk inreizen als u bij aankomst aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

  • Een vaccinatiebewijs in het gele boekje kunt laten zien waarop is aangegeven dat u 2 weken voor aankomst in Frankrijk volledig gevaccineerd bent. Het Nederlandse gele vaccinatieboekje wordt dus geaccepteerd.
  • Een negatief testresultaat van een PCR-test (niet ouder dan 72 uur) óf een antigeen test (niet ouder dan 72 uur) kunnen tonen.
  • Een positief resultaat van een PCR- of antigeen laten zien van minimaal 15 dagen eerder en niet ouder dan 6 maanden waarin expliciet wordt verklaard dat u genezen bent van een Covid-19 infectie.

Plaats een reactie