Bespaar op benzine in Duitsland door slim te tanken

Nu de benzine prijs aan de Nederlandse pomp gestaag doorkruipt richting 2 euro per liter verheugen vele Duitse tankstationhouders zich op de toeloop aan klanten uit Nederland. Het prijsverschil loop ondertussen al aardig op en ik hoor in mijn omgeving al dat er tot wel 45 cent per liter verschil tussen een Nederlandse en een Duitse liter benzine is. Bespaar op benzine door  een ritje naar Duitsland. Combineer je tankstop eventueel met de boodschappen of een bezoek aan de ook erg voordelige drogisten en slijterijen in Duitsland.

Bespaar op benzine in Duitsland met deze tips

Maar wist je dat je nog meer kunt besparen door in Duitsland slim te tanken?  Duitse benzinestations mogen namelijk de prijzen meerdere keren per dag wijzigingen, zowel naar boven als naar beneden. Een tankstation aan de grens met Nederland zal zijn prijzen overdag bijvoorbeeld een paar cent duurder maken dan in de avond als er veel minder Nederlandse klanten komen om te tanken.  Andersom een tankstation aan een drukke weg past zijn prijzen aan aan de drukte. Er is dan veel vraag naar brandstof en een cent  extra per liter kan al voor een tankstationhouder al snel aardig oplopen.  Met een aantal handige apps kun je de benzine en dieselprijzen in Duitsland heel makkelijk in de gaten houden.

Nog een handige tips is om altijd te kiezen voor een tankstation met een mini-supermarkt. Deze tankstations neigen naar een goedkopere benzineprijs omdat de marges op de producten en levensmiddelen in de shop veel hoger zijn en men liever shopklanten heeft dan benzineklanten.  Een goedkopere benzineprijs is dus vaak een lokkertje want de meeste klanten kopen wel en flesje cola of een lekkere snack.

Tank in Duitsland nooit langs de autobaan, ieder voordeel gaat daar direct verloren bij sommige zogenaamde raststaten in Duitsland is de brandstofprijs zelf nog hoger dan het goedkoopste tankstation in Nederland. Bovendien zijn het geen gezellige plekken om te komen.  Neem dus altijd een afslag en zoek een tankstation in de omgeving. Hier bespaar je al snel 10 tot 15 euro op een volle tank en zijn drankjes en snacks ook veel voordeliger.

Vergeet je mondkapje niet, in Duitsland is het nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen in winkels en openbare ruimtes. Wel iets om nog even rekening mee te houden als je een bezoek brengt aan Duitsland.

De foto bij dit artikel werd trouwens in Oostenrijk gemaakt waar de brandstofprijzen nog veel lager liggen dan in Nederland. Dat verschil is ondertussen opgelopen tot 60 a 75 cent per liter benzine.

Plaats een reactie