Malta als eerste Europese land op groen

Wie op zoek gaat naar een veilige vakantiebestemming die zou zeker eens een blik moeten werpen op Malta. Dit landje in de Middellandse Zee heeft als eerste land binnen Europa ‘code groen’ gekregen van het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken. Dat betekent dat Malta nu als een veilige bestemming gezien wordt. Goed nieuws voor wie een vakantieoord zoekt dat niet zo snel op ‘code oranje’ spring en op stel en sprong weer huiswaarts moet keren of bij thuiskomst in quarantaine moet. Binnen Malta heeft men de situatie rondom de coronabesmettingen zo goed voor elkaar dat het risico om hier besmet te raken met het COVID19-virus als klein beschouwd wordt. Dat komt mede doordat Malta wel inreisbeperkingen hanteert.

Alle reizigers van 5 jaar en ouder moeten bij vertrek uit Nederland een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die op het moment van aankomst in Malta maximaal 72 uur oud mag zijn. Reist u zonder negatief testbewijs en wordt u toch toegelaten, dan moet u zich in Malta laten testen. De uitslag moet u op een door de Maltese overheid aangewezen locatie in quarantaine afwachten. De kosten voor de verplichte PCR-test en de verplichte quarantaine komen voor uw eigen rekening. [bekijk het hele reisadvies voor Malta]

Dichtbevolkt

Als je weet dat Malta veel dichter bevolkt is dan Nederland, dan snap je dat het knap is dat ze de coronapandemie daar zo goed onder controle hebben gekregen. Gisteren werden er in heel Malta 0 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het totaal aantal actieve besmettingen lag daar gisteren nog maar op 54, op een inwoneraantal van ruim 440 duizend mensen. In Nederland zijn dat er naar schatting zo’n 80 duizend gevallen op ruim 17 miljoen mensen.

Lokale regels

Hoewel corona bijna uit Malta verdwenen lijkt te zijn, worden er nog wel wat regels gehanteerd. Bij TUI kun je de coronamaatregelen van Malta zien, waar je je ook als toerist aan dient te houden.

Plaats een reactie