Volledige vaccinatie voldoende om naar Spanje te reizen

Spanje versoepelt de inreisvoorwaarden. Vanaf 7 juni hoeven volledig tegen COVID-19 gevaccineerde reizigers uit de EU geen negatieve PCR-test te hebben. Ditzelfde geldt voor reizigers uit landen de door Spanje als veilig aangemerkt worden. De Spaanse minister-president Pedro Sánchez maakte dit vrijdag op een toerismebeurs in Madrid bekend. Dit betekent dat ook gevaccineerde Nederlanders vanaf maandag 7 juni zich niet meer hoeven te laten testen om naar Spanje op vakantie te kunnen gaan. Goed om te weten is dat er vanuit Nederland nog een ‘code oranje’ geldt voor het vasteland van Spanje. De kans is echter groot dat die op of rond 7 juni opgeheven wordt, zeggen ingewijden. Voor de Canarische Eilanden en de Balearen (o.a. Ibiza en Mallorca) is het negatief reisadvies al sinds 15 mei opgeheven.

Volledige vaccinatie

Om als gevaccineerde naar Spanje te mogen reizen moet je volledig gevaccineerd zijn met een door de Wereldgezondheidsorganisatie goedgekeurd coronavaccin. Alle in Nederland gegeven vaccins vallen daaronder. Spanje eist dat de volledige vaccinatie is afgerond. Dat betekent twee prikken en voor het Jansen-vaccin 1 prik. Een bewijs van vaccinatie is nodig om aan te tonen dat je gevaccineerd bent. Vanaf juli zal het Europese Covid Certificaat (app op de telefoon) hierin voorzien.

Kinderen

Kinderen onder de 6 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn (is momenteel ook niet mogelijk) en hoeven geen negatieve PCR-testuitslag te hebben. Zij hebben geen inreisbeperkingen.

Voor kinderen van 6 jaar en ouder is het wat lastiger. Die kunnen in het geval van Nederland nog niet gevaccineerd worden en ze worden niet vrijgesteld van de verplichting om een negatieve coronatest van maximaal 72 uur oud te hebben. Reis je met kinderen van 8 tot en met 17 jaar naar Spanje, dan ontkom je niet aan de verplichte coronatest.

Plaats een reactie