Grote prijs van de Steiermark F1 in Oostenrijk

Kaarten grote prijs van de Steiermark beschikbaar

Gisteren won Max verstappen op het straten-circuit van Monaco. En over nog geen 6 weken mag hij het van mij nog een keer proberen in Oostenrijk Sterker nog hij mag het twee keer proberen want dit jaar staat het circuit van Spielberg twee keer op de agenda van de Autosport federatie. (Niet alleen de F1 maar ook de Moto GP wordt dit jaar twee keer verreden op de Red Bull ring in Oostenrijk)

De extra ingelaste reis vervangt de grote prijs van Turkije deze komt in verband met logistiek en de problemen die rondom de pandemie zijn te verwachten te vervallen. Deze extra race wordt net als vorig jaar de “Grote prijs van de Stiermarken” genoemd. Stiermarken of te wel Steiermark is één van de bundeslanden van Oostenrijk en het deel van Oostenrijk waar de Red Bull ring is gelegen.

De Steiermark is een onbekend stukje Oostenrijk

Voor veel Nederlanders en Belgen is de Steiermark een onbekend stukje oostenrijk. Toch is een bezoek aan deze deelstaat de moeite meer dan waard. De prachtige historische binnenstad van Graz staat niet voor niets op de lijst van UNESCO met beschermde binnensteden. Een ander prachtig gebied in de Steiermark is het Salzkammergut rondom de plaatsen Altaussee. Hier waan je je direct enkele honderden jaren terug in de tijd en wordt je omringt door de majestueuze bergen van de Dachstein.

Wijnliefhebbers komen aan hun trekken in de Südsteiermark waar de lekkerste witte wijnen en aan het einde van de zomer de frisse Schilcher wijnen worden geproduceerd. Al met al genoeg redenen om een bezoek te brengen aan de Steiermark al dan niet in combinatie met een bezoek aan de formule 1 in Oostenrijk.

Kaartverkoop voor de grote prijs van de Steiermark is gestart.

Vandaag is ook de kaart verkoop voor de eerste formule 1 race in Oostenrijk begonnen. Vanwege de corona beperkingen zijn er maar een klein aantal kaarten beschikbaar. Kaarten voor de race op zondag beginnen bij 200 euro en voor het hele weekend op de tribune bij Start/finish moet je rekenen met een kleine 500 euro. Wie kaarten wil kopen moet er snel bij zijn. Wie voldoet aan één van de drie G’s (gevaccineerd, genezen of getest) is van harte welkom in Oostenrijk de komende zomer.

Plaats een reactie