Negatieve coronatest verplicht voor Duitsland

Wie vanaf morgen naar Duitsland wil reizen, die moet in het bezit zijn van een negatieve coronatest. Dit besluit is door de overheid genomen vanwege het hoge aantal coronabesmettingen binnen Nederland. Ons land wordt hierdoor nu als een hoogrisicogebied gezien. Dat geldt voor landen waarin het aantal COVID-19-besmettingen per 100.000 inwoners boven de 200 lag, gemeten over een periode van zeven aaneensluitende dagen. Nederland zit daar ruim boven.

Deze regel is een aanscherping op de al bestaande regels. Tot en met vandaag heb je geen negatieve coronatest nodig als je korter van 48 uur in Duitsland verblijft. Dit verandert dus met ingang van dinsdag 6 april. Dan moet je zelfs voor een tankbeurt of eventjes een boodschap doen in Duitsland al een negatieve coronatest kunnen laten zien. Dit geldt ook voor reizigers uit Polen, Frankrijk en Tsjechië. Eigenlijk betekent dit dat Duitsland praktisch op slot zit voor Nederlanders. Want wie zal vrij hoge investering doen voor een commerciële PCR-test om eventjes naar Duitsland te kunnen reizen? De goedkopere benzine die je daar kunt tanken maken het de investering in ieder geval niet waard.

Reizigers die vanuit Nederland naar Duitsland gaan, moeten zich verplicht aanmelden bij het Robert Koch Institut. Dit is de Duitse variant van ons RIVM. Dat kan via einreiseanmeldung.de. Er gelden uitzonderingen: doorreizigers, grenspendelaars en mensen die minder dan een dag de grens over zijn hoeven zich niet aan te melden. Je mag dus wel zonder aanmelding even boodschappen gaan doen in Duitsland, maar je moet vanaf morgen daar wel een negatieve test voor meebrengen die niet ouder is dan 48 uur.

Plaats een reactie