De ultieme roadtrip: reizen in een camper

Wie droomt er nou niet van een roadtrip? Gezellig in de camper met vrienden, familie of je geliefde een mooie trip maken. De charme van een roadtrip zit hem dan ook in de vele plekken waar je komt. Je krijgt tijdens een roadtrip vakantie enorm veel verschillende indrukken en je ontmoet veel nieuwe mensen. Het is dan ook volledig aan jou om zelf een route te bepalen. Ga je een camper huren in Amerika of kies je er voor om rond te reizen in ons veelzijdige kikkerlandje? De keuze is aan jou!

Camper huren of kopen?

Het meest belangrijke onderdeel van je roadtrip is natuurlijk je vervoersmiddel! Zonder betrouwbare camper kom je nergens. Veel mensen vinden het leuk om aan hun eigen camper te klussen. Als je verwacht nog vele tripjes te maken in de toekomst dan kan het kopen van een camper voordelig zijn. Let er wel op, je krijgt er een hele nieuwe hobby bij! Wanneer je geen flinke investering wilt doen kun je natuurlijk ook een camper huren. Door een camper te huren weet je ook zeker dat alles goed is geregeld. Zaken zoals verzekeringen en hulp bij pech is over het algemeen inbegrepen.

 

Route bepalen

Camper? Check. Zodra je een betrouwbare camper hebt gevonden voor jouw roadtrip is het tijd om na te denken over potentiële routes. Juist door de vele keus kan het soms moeilijk zijn om een route te kiezen die geschikt is. Wanneer je voor de eerste keer op weg gaat kun je het beste beginnen in Europa. Maak een mooie trip door midden- of Oost-europa. Daar zijn de wegen over het algemeen prima en er is genoeg te zien. Vergeet ook zeker niet om langs één van de vele kustplaatsen te rijden. Tijdens de zomer zijn er genoeg mooie badplaatsen te vinden waar je gerust een heerlijk dagje strand kan meepakken. Wanneer je al iets meer ervaring hebt kun je het buiten Europa gaan zoeken. De Verenigde-Staten en Canada zijn onder roadtrippers twee geliefde landen. Een camper huren in Canada of de VS is al snel geregeld. Je krijgt goede campers waarmee je een heleboel mooie kilometers kunt afleggen. De diversiteit van Noord-Amerika maakt deze roadtrip routes tot één van de mooiste op onze aardbol. Wanneer je horizontaal het continent doorkruist kom je allerlei mooie plekken tegen, zoals veel verschillende klimaten, natuur en hotspots die je kunt bezoeken. Roadtrippen is een ware hype aan het worden. Het enige wat je nodig hebt is een betrouwbare camper en een prachtige route!

Plaats een reactie