40.000 Duitse vakantiegangers verwacht op Mallorca

Naar verwachting zullen tijdens de paasvakantie tot 40.000 passagiers uit Duitsland aankomen op de luchthaven van Mallorca. Alleen al op 5 april zijn er 532 retourvluchten gepland op de luchthaven van Palma

Touroperators zoals TUI, FTI, Alltours, DER Touristik en Schauinsland verklaarden dat de vluchtbezettingsgraad met 85 procent erg hoog is. Desalniettemin zijn ze ver verwijderd van de cijfers tijdens Pasen 2019, het jaar vóór de coronapandemie.

In plaats van een negatieve PCR-test is nu de snellere en goedkopere antigeentest voldoende. De mogelijkheid om opnieuw een quarantaineverplichting in te voeren, die nu definitief is uitgesloten, heeft de afgelopen dagen geleid tot onzekerheid bij potentiële Mallorca-boekers.

Volgens de belangrijkste hotelverenigingen op Mallorca en de hotelketens worden de antigeentesten in de hotels zelf uitgevoerd. “We hebben onze eigen faciliteiten en medische diensten om antigeentesten uit te voeren met absolute betrouwbaarheid. Bovendien kan elk hotel externe dienstverleners inschakelen” volgens de voorzitter van de hotelvereniging van Palma de Mallorca en Cala Major.

Een woordvoerder van toe weet te melden: “Zonder een negatieve antigeentest zal geen enkele toerist in een bus stappen of op de luchthaven van Palma aankomen. De veiligheid van onze klanten is een prioriteit voor ons en voor de luchtvaartmaatschappijen. “

Plaats een reactie