Jet2 legt vluchten naar feestbestemmingen droog

De Engelse lowcost maatschappij Jet2 schenkt vanaf deze week geen alcoholische dranken meer aan boord tijdens vluchten van alle Engelse luchthavens naar de bekende engelse party bestemmingen zoals Ibiza, Mallorca en Amsterdam.

Met de droogleging reageert de luchtvaartmaatschappij op het aanhoudende overmatig alcohol gebruik van voornamelijk Engelse jongeren. Tijdens de periode tussen mei 2014 en mei 2015 werden op de Engelse luchthavens meer dan 400 personen aanboord geweigerd en door de politie van het vliegveld verwijderd. De druppel op de gloeiende plaat waren diverse noodlandingen de afgelopen maanden welke voornamelijk door het gedrag van beschonken passagiers werden veroorzaakt. De kosten van een noodlanding worden in de meeste gevallen verhaald op de passagier echter valt hier vaak weinig tot niets te halen.

Flessen drank welke je op de luchthaven kunt kopen in de duty-free winkels wordt vanaf nu in een verzegelde verpakking gestopt, indien de verpakking is aangebroken wordt de toegang tot het vliegtuig geweigerd.

De Manager Phil Ward van Jet2 vraagt de andere luchtvaartmaatschappijen om het zelfde te doen om het vliegen naar de feestbestemmingen weer leuk en gezellig te maken.

foto: © Alasdair McLellan via Wikipedia

2 gedachten over “Jet2 legt vluchten naar feestbestemmingen droog”

  1. Ik snap dat hele drinken niet zo, beetje stoer doen met je vrienden en je zelf al klem zuipen voordat je vakantie uperhaupt is begonnen. Misschien toch maar een alcoholtest voordat men mag boarden. doe dit een maandje en wedden dat iedereen nuchter bij het toestel aankomt?

Plaats een reactie