Mallorca aan zijn grenzen?

De echte zomervakantie lijkt voorbij, in de laatste vakantie regio’s beginnen deze of volgende week de scholen weer en zoals gebruikelijk begint nu dan ook de zon te schijnen in Nederland.  Veel Nederlanders kozen er dan ook voor om dit jaar op vakantie naar Mallorca te gaan. logisch, het eiland is dichtbij (max 4 uurtjes vliegen) redelijk betaalbaar en met een redelijk woordje Duits kun je je als Nederlander uitstekend redden op het eiland.

Toch was het dit jaar extreem druk op Mallorca, veel vakantiegangers lieten Egypte, Turkije en Griekenland dit jaar links liggen. de redenen zijn vast bekend. dus vielen de Spaanse eilanden dit jaar echt in de prijzen.

Zo druk was het nog nooit

Tijdens de piekperiode verwerkte de  luchthaven van Mallorca dagelijks meer dan 180.000 passagiers.  De drukste dag op Schiphol kende ‘slechts’ 222.000 passagiers. (Schiphol is in oppervlakte 4 x zo groot, en telt 5 start/landingsbanen, de luchthaven van Mallorca slechts 2)

Naast de drukte op de luchthaven waren er ook amper huurauto’s meer te krijgen. 90.000 stuks zijn er op eiland, niet zelden werd er file gereden op het eiland.

Toeristen belasting Mallorca

De onlangs ingevoerde toeristen belasting op Mallorca moet geld in het laatje brengen om duurzame investeringen in het toerisme mogelijk te maken, te denken valt aan een moderne  rioolwaterzuivering en nieuwe bronnen voor drinkwater.

Lees hier: 10 vragen en antwoorden over de toeristen belasting

Ondanks de drukte is men voorlopig niet van plan om het aantal toeristen te beperken, het hoort er nu eenmaal bij, als je een vakantie eiland bent.

2 gedachten over “Mallorca aan zijn grenzen?”

  1. Ondanks de beschreven drukte vond ik het best meevallen, nu ben ik ook niet iemand die gaat liggen bakken op het strand van El Arenal of één van die andere toeristengebieden. even goed zoeken en je vindt genoeg leuke dorpjes en strandjes waar het goed vertoeven is zonder dat je struikelt over de strandmatjes.

    Enige nadeel er zijn nu nog meer hoedjes verkopers, dat volk moeten ze echt eens aanpakken sommige zijn gewoon hondsbrutaal en onbeschoft.

Plaats een reactie