Kerst in Aken

Niet heel ver van de Nederlandse grens ligt een redelijk goed bewaard geheim. Vlakbij Maastricht, in Duitsland, ligt de Duitse plaats Aken. Veel toeristen zullen niet verder komen dan Maastricht, maar ook Aken is zeker de moeite van een bezoek waard; zeker in de periode rond kerst.

Sprookjesachtig
De oude binnenstad van Aken oogt zeer prachtig. Het meest opmerkelijke gebouw is ongetwijfeld de Dom van Aken die dan ook een zeer prominente centrale plaats heeft in de oude binnenstad. In de periode rond kerst is de oude binnenstad nog mooier door prachtige verlichting van de oude gebouwen en straatjes. Het is net of je in een sprookje terecht komt.

De kerstmarkt
De beste reden om Aken in deze periode te bezoeken is natuurlijk de Akense Kerstmarkt. Duitsland heeft een lange traditie van kerstmarkten. Die van Aken is begonnen ergens begin jaren 70 als een klein evenement voor de lokale bevolking. Tegenwoordig trekt de kerstmarkt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Niet slecht over een periode die loopt van 21 november tot en met 23 december.
De kerstmarkt met tientallen kramen staat bekend om zijn familiaire sfeer. Voor het hele gezin is het dus een gezellige markt.
Vele typische droogjes en natjes, zoals glühwein, peperkoeken en nog veel meer zorgen voor aangenaam verblijf op de markt. De markt begint dagelijks om 11.00uur en eindigt tussen 20.00 en 21.00uur. Alleen op zondag gaat de markt om 18.00uur open.
Wij raden aan om de kerstmarkt van Aken te bezoeken wanneer het donker wordt. Met alle fraaie kerstverlichting maakt dit de markt gewoon nog veel leuker dan overdag.

Aken is een prachtige oude stad zeer dicht bij de Nederlandse grens, maar toch weer heel anders dan we gewend zijn in Nederland. Een bezoek aan het winterse Aken is zeker de moeite waard.

1 gedachte over “Kerst in Aken”

Plaats een reactie