Kerststad Valkenburg start overmorgen

Valkenburg is één van de eerste steden in Europa waar de kerstfestiviteiten van start gaan. Overmorgen, vrijdag 14 november, gaat Kerststad Valkenburg van start. Hiermee begint Kerst in deze sfeervolle stad in Zuid-Limburg al voordat Sinterklaas officieel zijn entree maakt in Nederland.

Vanaf vrijdag kun je de kerstmarkt in de Gemeentegrot en de kerstmarkt in de Fluweelengrot bezoeken. In de Wilhelminagrot staat een kerststal die van zand gemaakt is. Dit is de grootste Europese zandsculpturen kerststal. Ook MergelRijk is vanaf 14 november helemaal in kerstsferen met o.a. prachtige mergelbeelden.

Vanaf zaterdag 15 november trekt de sfeervolle Christmas Parade twee maal per week door de stad. Op woensdagavond vanaf 19:00 uur en op zaterdag vanaf 19:30 uur. Dit is een must-see voor jong en oud. Vanaf zaterdag staat ook Santa’s Village op het Theodoor Dorrenplein. De toegang hier is gratis, net als het aanschouwen van de parade. Voor de overige evenementen moet je entree betalen.

De beste kerstmarkt van Nederland en België

Volgens de site top10bezienswaardigheden.nl is Valkenburg dé stad om in de kerstperiode te bezoeken. In hun top 10 van kerstmarkten in Nederland en België staat Valkenburg op de eerste plaats. Wie deze winter naar het zuiden van Nederland afreist die begrijpt waarom dat is!

(C) foto: Kerststad Valkenburg

1 gedachte over “Kerststad Valkenburg start overmorgen”

  1. Ze zijn er vroeg bij daar in Valkenburg. De kerstmarkten in Duitsland beginnen pas tussen 20 en 27 november en dat is al vrij vroeg.

Plaats een reactie