Vueling ook vanaf Rotterdam naar Barcelona

De Spaanse lowcost luchtvaartmaatschappij Vueling, vliegt vanaf april volgend jaar (2015)  vier keer in de week van Rotterdam– The Hague airport naar de Spaanse stad Barcelona, daarmee springt Vueling in een gat in de markt want Barcelona is een topbestemming als het aankomt op stedentrips.  Vueling past zijn dienstregeling dan ook aan op de stedentripper door te vliegen op de meest gunstige dagen maandag, woensdag, vrijdag en zondag, zodat je een perfect weekendje weg kan plannen.

Vueling vliegt met moderne Airbus A320 toestellen met 180 zitplaatsen (op de lowcost manier) en breidt hiermee het aanbod van reizen naar Barcelona vanuit Nederland. Vanaf Schiphol vliegt Vueling al meerdere keren per week naar onder andere Barcelona, Ibiza, Rome en Alicante.

2 gedachten over “Vueling ook vanaf Rotterdam naar Barcelona”

  1. Ik ben blij dat Vueling vanaf Rotterdam naar Barcelona gaat vliegen. Fijne maatschappij: goedkoop, punctueel en schone vliegtuigen. Voor mij is vliegen vanaf Rotterdam ook wel gemakkelijk!

  2. Rotterdam The Hague Airport heeft zichzelf geprofileerd als een hoogwaardig zakelijk vliegveld. Maar, wat doet het? Ze halen prijsstunters binnen die zich op de vakantieganger richt. Natuurlijk zijn de mensen in Zuid Holland blij dat, wanneer ze eens een weekendje weg willen, een vliegveld in de buurt hebben. Die toeristen vergeten daarbij dat het weekendje weg zorgt dat duizenden mensen dagelijks worden geteisterd door steeds zwaarder vliegverkeer. Prijsvechters hebben vaak tweedehands toestellen, want die zijn lekker goedkoop. Jammer voor de omwonenden dat die toestellen veel meer herrie produceren, fijnstof uitstoten en stinken.
    Het geeft een lelijke smet op het leuke stedentripje.
    Verder staan de stedentrip-vluchten haaks op wat het vliegveld verkondigt. Die zegt dat het toeristen naar Rotterdam haalt. Dat klopt niet. Nederlanders vertrekken vanaf Rotterdam om elders hun geld uit te geven.
    Rotterdam The Hague Airport geeft hiermee eigenlijk aan geen bestaansrecht te hebben als ‘zakelijk vliegveld’. Om zich in leven te houden doen ze dit. Gelukkig verzetten zich steeds meer weldenkende mensen zich tegen deze uitbreiding. Het AD maakte melding dat tot in Delft het startende en landende verkeer de mensen tot wanhoop drijft. (Lees het artikel op http://goo.gl/U9gGUw )
    Ik hoop dat niet alleen reizigers zich hier van bewust raken maar dat ook de politiek inziet dat aan de zinloze groeidrift een halt wordt geroepen.

Plaats een reactie