Wintersporten Silvretta Arena

Het skigebied Silvretta Arena is één van de meest bijzondere skigebieden in Europa, een deel ligt namelijk in Oostenrijk en een deel ligt in Zwitserland. En omdat Zwitserland geen deelnemer is van de Europese unie heeft dat een paar bijzondere eigenschappen.

Duty free piste

Samnaun ligt in een uithoek van Graubunden in Zwitserland, dat zorgde ervoor dat het dorp vanwege de slechte bereikbaarheid een belastingparadijs werd.  Ondertussen is het dorp zowel via de weg als via de pistes goed bereikbaar maar het belastingvrije privilege bleef bestaan. Zo zie je dus echt wintersporters met een rugzak vol sigaretten of andere taxfree producten over de pistes skiën.  Hiermee verklaart het skigebied Silvretta Arena zich dan ook tot één van de weinige skigebieden met Douaniers op ski’s, zowel opvallend als onopvallend weten de Oostenrijkse douaniers iedereen die wat te verbergen heeft er uit te pakken.

Aprés ski tot je er bij neervalt

Het motto van Ischgl aan de Oostenrijkse kant van het skigebied is “relax, if you can”  Het feesten en drinken begint  in principe al op de berg en gaat daarna tot in de late uurtjes door in het dorp.  Ischgl start het skiseizoen dan ook altijd zeer spectaculair met wereldsterren van allure, Zo zal dit jaar op 29 november a.s. James Blunt het skiseizoen officieel openen met een openluchtconcert.

1 gedachte over “Wintersporten Silvretta Arena”

Plaats een reactie