Duurzame hotelovernachtingen

Dankzij de website ‘Sleeping with the Locals’ wordt vooral de lokale economie gestimuleerd in plaats van de bankrekeningen van Westerse reisorganisaties. Door een hotel te boeken via de site ‘Sleeping with the Locals’ gaat het overgrote deel van de inkomsten rechtstreeks naar de lokale hoteleigenaren. Zij kunnen daardoor investeren in personeel, mooie lokale producten en in accommodaties met karakter. Een mooiere manier van duurzaam toerisme kun je je bijna niet bedenken. Niet voor niets dat wij met alle liefde en plezier onderstaand persbericht van ‘Sleeping with the Locals’ publiceren om dit project onder de aandacht van de Nederlandse vakantiemarkt te brengen.

Persbericht

Vandaag wordt het online platform ‘Sleeping with the Locals’ gelanceerd, een boekingswebsite voor hotels van lokale eigenaren in ontwikkelingslanden. Het doel van ‘Sleeping with the Locals’ is om op een duurzame wijze bij te dragen aan de lokale economie van een land. Door in een lokaal hotel te verblijven, draagt de toerist direct bij aan de financiële situatie van de eigenaar, zijn leveranciers en medewerkers en daarmee aan de lokale economie. Directe ontwikkelingshulp door te genieten van een authentieke vakantie.

Op dit moment biedt ‘Sleeping with the Locals’ hotels aan in India, Guatemala, Panama, Indonesië, Tanzania, Thailand, Servië, Brazilië en Sri Lanka. Dit aanbod wordt continu uitgebreid. Het aanbod loopt uiteen van overnachten in een hangmat in de jungle, tot luxueus boutique resort op het strand met privé butler.

Wereldwijd platform met Nederlandse oprichter
‘Sleeping with the Locals’ is een initiatief van de 31 jarige Marieke Timmer. Timmer is na een internationale carrière in onder meer Guyana, Zwitserland en China terug in Nederland. Haar achtergrond is zowel in het toerisme en de hotellerie als in ontwikkelingswerk. Timmer: “Tijdens mijn werk in ontwikkelingssamenwerking heb ik geconstateerd dat lokale ondernemers een enorme aanwinst zijn voor de economie van het land en ook een inspiratiebron voor de gemeenschap. Met mijn passie voor toerisme en reizen en mijn bevindingen over lokale ondernemers ben ik aan de slag gegaan en tot het concept van ‘Sleeping with the Locals’ gekomen. Een hele directe vorm van ontwikkelingshulp door lekker op vakantie te gaan, eigenlijk vanuit je luie hangmat. Tegelijkertijd krijg je ook insider tips over de leukste plekjes waar de doorsnee toerist nooit zal komen. En als je weer thuis bent kun je doorgaan met ondersteunen, door zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om ook te gaan.”

Hotels betalen geen commissie
Om de hotels van lokale eigenaren zoveel mogelijk te ondersteunen, betalen zij geen commissie en hoeven zij niets te betalen voor vermelding op het platform. De toerist betaalt  10% administratiekosten aan ‘Sleeping with the Locals’, bovenop de prijs van het lokale hotel.

Een Authentieke en culturele vakantie en tegelijkertijd de economie ondersteunen
Onderzoek van de UNEP (United Nations Evironment Programme) heeft aangetoond dat met name in ontwikkelingslanden er maar een klein gedeelte van wat de toerist uitgeeft tijdens een vakantie ook daadwerkelijk in het land blijft. Gemiddeld blijft er van iedere US$ 100,- die uitgegeven wordt maar US$ 5,- in het land. Door in een hotel van een lokale eigenaar te verblijven gaat al het geld dat gespendeerd wordt naar de lokale economie. De hoteleigenaar en familie profiteert maar ook de werknemers en leveranciers zoals de groenteboer, wasserette, slagerij, etc.