Hippiemarkt Punta Arabí

Eenmaal per week trekken toeristen op Ibiza massaal naar het verder o zo rustige dorp Es Canar. De reden is hippiemarkt Punta Arabí. Ieder woensdag van 10 tot 19 uur wordt deze grootste hippiemarkt van Ibiza gehouden. Het is overigens ook de oudste hippiemarkt van het eiland. De historie van deze honderden kramen tellende markt voert terug naar het jaar 1973. Het management van Hotel Club Punta Arabí bood hippies van het eiland de mogelijkheid om hun eigen handwerken en spullen die ze van verschillende plekken over de wereld meegenomen hadden te verkopen aan gasten van het hotel. Deze gewoonte is in de loop der jaren uitgegroeid tot het wekelijkse spektakel dat er nu plaatsvindt. De hippiemarkt Punta Arabí is tegenwoordig één van de grootste bezienswaardigheden op het eiland.

Er is in de loop der tijd wel het een en ander veranderd. Hippies zijn er nog steeds, maar je merkt dat gewone handelaren steeds meer de overhand nemen. Ook zie je dat de echte handgemaakte producten steeds meer plaatsgemaakt hebben voor producten die in een fabriek in China of elders gemaakt zijn. Zo zagen wij tassen die uit Nederland afkomstig zijn.

Ondanks het feit dat het echte hippie-gehalte aanzienlijk kleiner is geworden en de markt met meer dan vijfhonderd kramen erg massaal is, vinden de meeste mensen die naar Punta Arabí komen het echt wel de moeite waard. Houd er rekening mee dat het in de maanden juli en augustus erg heet kan worden tussen de kraampjes. Zelfs de vele doeken die gespannen worden om schaduw te veroorzaken kunnen dit niet voorkomen.