Duiven voeren verboden in Venetië

Venetië is de meest bezochte stad van Italië, iedereen droomt er wel eens van om met een gondel door de Venetiaanse kanalen te varen en door de smalle straatjes te slenteren en als afsluiten de zonsondergang over de lagune te bekijken.  Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in Venetië.

Venetië bezweek een paar jaar geleden onder de duiven poep, de prachtige gebouwen rond het Piazza San Marco werden door de de duiven die zich rond het plein verzamelde omdat ze door iedereen gevoerd werden helemaal volgescheten, de duiven poep heeft een catastrofale werking op het prachtige natuursteen waar de gebouwen van zijn gemaakt. Eerst werd de verkoop van duiven voer verboden. Al snel bleek dit een verkeerde beslissing en werd de verkoop van voer in de handen gelegd van criminelen die zich tussen de mensenmassa’s  mengen. Als laatste redmiddel voerde de locale overheid een boete in voor het voeren van de duiven, en deze boete is niet mals. Iedereen die betrapt wordt op het voeren van de duiven kan rekenen op een boete  van 500 euro.  Dat dit afschrikt blijkt want het aantal duiven op het plein is sindsdien sterk afgenomen.

 

2 gedachten over “Duiven voeren verboden in Venetië”

  1. Het is in steeds meer steden verboden om vogels te voeren. Niet alleen duiven, maar in kustgebieden bijvoorbeeld meeuwen. In Oostende (België) bedraagt de boete geloof ik 250 euro als je meeuwen voert.

  2. Goede regeling, maar het blijft jammer. Soms ontstonden er mooie taferelen met de duiven. Kleine kinderen die de duiven achterna rennen etc…

Plaats een reactie